Βουλή: Μονομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα με φόντο τους νεκρούς από κορονοϊό

 

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα κατατέθηκε έχοντας ως αιχμή το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και με βάση την καθημερινή μακάβρια λίστα προκύπτει πως ανά εβδομάδα 300 πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία.

 

 

 

Βουλή

Η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία είχε κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου και επρόκειτο να συζητηθεί προχθές Παρασκευή, ωστόσο οι πλημμύρες από τον Μπάλλο οδήγησαν στην αναβολή της συζήτησης. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τη ματαίωση της συζήτησης την Παρασκευή κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από τα καιρικά φαινόμενα.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα ουσιαστικά κατατέθηκε έχοντας ως αιχμή το γεγονός ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τους 15.000 και με βάση την καθημερινή μακάβρια λίστα προκύπτει πως ανά εβδομάδα 300 πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία.

Μάλιστα αυτό το θέμα το είχε θίξει και στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Τσίπρας ενώ σε ανάρτησή του στο facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο! Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει.
-15.000 νεκροί.
-300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα.
Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη».

Η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Θέμα: Θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1. Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

2. Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».