Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κοτόπουλου, μπέικον και πέστο
Υλικά
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
140 γρ. σπανάκι
5 φλ. τσαγιού γάλα
450 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1/2 φλ. τσαγιού πέστο
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγειρέψτε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και αφαιρέστε μόνο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
Βήμα 5
Ρίξτε και το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Προσθέστε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και βράστε σε μέτρια φωτιά έως ότου το γάλα συμπυκνωθεί και τα ζυμαρικά μαγειρευτούν.
Βήμα 7
Ρίξτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το πέστο και την παρμεζάνα.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με μαϊντανό και παρμεζάνα και απολαύστε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News