Πάτρα: Γιατί έχει αξία η αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού – Διοργανώσεις όπως το Καρναβάλι!
Στην «Π» Βαγγέλης Τζελάτης και Βασίλης Ζώτος εξηγούν γιατί πρέπει να αναβαθμιστεί το στάδιο της Πάτρας
![Πάτρα: Γιατί έχει αξία η αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού - Διοργανώσεις όπως το Καρναβάλι! Πάτρα](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2022/10/1348203-873x432.jpg)
«Ο στίβος στην Πάτρα με τους αγώνες, που προσφέρει στη διάρκεια του χρόνου, δίνει αριθμό διανυκτερεύσεων που υπερβαίνει τον αριθμό διανυκτερεύσεων του Καρναβαλιού».
Τζελάτης: Το Καυτατζόγλειο έχει φτιαχτεί τρεις φορές
Ο πρ. πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης εξηγεί στην «Πελοπόννησο», το γιατί ο Δήμος Πατρέων συμπεριέλαβε το έργο αντικατάστασης του τάπητα του στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στα δύο έργα που πρότεινε στην κυβέρνηση ως προτεραιότητες. Αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο αίτημα για το Παμπελοποννησιακό Στάδιο δεν είναι τωρινό, αλλά αποτελεί μια βασική διεκδίκηση του τοπικού ΣΕΓΑΣ από την περίοδο που άλλαξαν τα κριτήρια των πιστοποιήσεων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού, προ 4ετίας περίπου.
«Εκεί που είχαμε το καλύτερο Στάδιο στην Ελλάδα, με 9 διαδρόμους και με 6 σκάμματα στο κεντρικό γήπεδο και με 8 διαδρόμους στο βοηθητικό, έχουμε οπισθοχωρήσει γιατί δεν έχουμε, πλέον, τη διεθνή πιστοποίηση. Με λίγα λόγια, τα ρεκόρ στο Στάδιο δεν αναγνωρίζονται όσο υπάρχει αυτός ο τάπητας και δεν μπαίνουν στις λίστες Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Είχαμε ξεκινήσει με τον ιδανικότερο τρόπο την προσπάθεια για το Στάδιο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όμως έχουμε μείνει πίσω. Ολα τρέχουν με αργούς ρυθμούς στην περιοχή μας και στην Ελλάδα γενικότερα» τόνισε ο εμβληματικός παράγοντας του στίβου και προχώρησε με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες:
«Μια απλή διοργάνωση στίβου φέρνει στα μέρη μας 1000 αθλητές, όμως αν προσθέσει σε αυτήν κάποιος τους προπονητές, τους συνοδούς κ.λπ. μιλάμε για 2500 με 3000 άτομα ανάλογα και με την κατηγορία. Για παράδειγμα, μόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 φέρνει 3500 με 4000 διανυκτερεύσεις στην Πάτρα. Κι όμως, δεν έχουμε την ανάλογη στήριξη από τους φορείς. Κάθε χρόνο ο Βόλος προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη δαπανών για να γίνει εκεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα».
Ο Βαγγέλης Τζελάτης συνέχισε λέγοντας: «Οταν είχε έρθει στην Πάτρα το ειδικό συνεργείο για τη γραμμογράφηση του Σταδίου, μας είχαν πει ότι είναι το Παμπελοποννησιακό είναι το μεγαλύτερο στάδιο στην Ευρώπη σε επιφάνεια τάπητα. Το 2004 είχαμε πέσει επάνω κατά πάνω και τσακωνόμασταν με τα συνεργεία για να γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά. Οταν είδαμε τα σχέδια της εγκατάστασης το 2003, είδαμε και τις δυνατότητες, κάναμε παρεμβάσεις για να αντέξει ο τάπητας πολλά χρόνια. Το Καυταντζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη έχει ανακατασκευαστεί τρεις φορές και εξακολουθεί να έχει τα χάλια του. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να διαθέσει περί τα 2 εκατ. ευρώ, ίσως μέσω Περιφέρειας, ίσως με κάποιον άλλον τρόπο και ο Δήμος Πατρέων, ως τυπικά ιδιοκτήτης, πρέπει να προχωρήσει στην αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου με αυστηρές προδιαγραφές».
Ο Βαγγέλης Τζελάτης έκλεισε με μια προειδοποίηση προς άπαντες: «Προσωπικά, επειδή για εμένα το Στάδιο είναι έργο ζωής, θα το παρακολουθήσω από κοντά και θα είμαι αυστηρός. Χρειαζόμαστε σωστή δουλειά, όχι κακοτεχνίες, όχι να γίνουν εργασίες ημέρες που βρέχει, όχι φθηνές κόλλες αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης κ.λπ. Αν δεν γίνει σωστά το έργο, θα υπάρξει γκρίνια, επανάσταση!».
Ζώτος: Δεν αποκλείεται να φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ το κόστος
Ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Βασίλης Ζώτος έδωσε στην «Π» περισσότερα στοιχεία για τη διεκδίκηση της Πάτρας, ενώ δεν απέκλεισε να προστεθεί στο αίτημα και η προσπάθεια αλλαγής του τάπητα στο προπονητήριο στίβου στου Λαδόπουλου. «Ο κ. Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, μας είχε υποσχεθεί κάποια πράγματα για το Στάδιο, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει. Πολύ σωστά ο δήμαρχος κ. Πελετίδης έβαλε το έργο ως προτεραιότητα, καθώς το Στάδιο δεν θα έχει πιστοποίηση, δεν θα αναγνωρίζονται τα ρεκόρ» τόνισε ο Β. Ζώτος και έδωσε περισσότερα στοιχεία:
«Το κόστος αλλαγής του τάπητα το είχαμε υπολογίσει αρχικά γύρω στο 1,3 εκατ. ευρώ, όμως αυτό συνέβη πριν από κάποια χρόνια και, πλέον, οι τιμές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, οπότε δεν αποκλείεται να φτάσει και στα 2,5 εκατ. ευρώ. Η επιφάνεια του τάπητα είναι πάνω από 6.000τ.μ. Εμείς αποστείλαμε την προμελέτη, ύψους 1.214.724 ευρώ, και την τελική μελέτη, ως είθισται, θα αναλάβει η γγΑ. Το αίτημα περιλαμβάνει αλλαγή τάπητα σε κεντρικό και βοηθητικό και μακάρι να γίνει αναβάθμιση και στου Λαδόπουλου. Εκεί το κόστος είναι σαφώς μικρότερο, υπολογίζουμε περί τα 300.000 ευρώ. Το θέμα είναι αν οι κυβερνώντες έχουν διάθεση να δώσουν τα χρήματα. Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες κόσμος. Εχουμε 12.500 ενεργές κάρτες, εκ των οποίων μόνον οι 2800 είναι για αθλητές με δελτίο».
Οπως καταλαβαίνει κανείς, η αντικατάσταση του τάπητα κρίνεται ως απολύτως αναγκαία και αποτελεί αίτημα που είχαν προβλέψει εδώ και μια 5ετία οι άνθρωποι του τοπικού στίβου. Η αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου θα επιτρέψει στο Στάδιο τη διοργάνωση σπουδαίων εκδηλώσεων, που θα φέρουν προστιθέμενη αξία στην Πάτρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΛΑΣ για έγκλημα στο Ρουπάκι: Ο δράστης επιχείρησε να πλήξει και τον αδελφό του θύματος ΒΙΝΤΕΟ
Ποιος είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Αυστρία
Αγορά Πάτρας: Ποντάρουν στην…αγάπη των καταναλωτών με φόντο τον Αγιο Βαλεντίνο ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News