Βόλος: Έκκληση να βρεθεί δομή να φιλοξενήσει τον 39χρονο με το αλυσοπρίονο
Σήμα SOS στέλνουν οι γιατροί αναφορικά με τον 39χρονο που είχε επιτεθεί με αλυσοπρίονο σε εργαζόμενη του Δήμου στον Βόλο.
Εκτός Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου θα βρεθεί αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ο 39χρονος, που είχε συλληφθεί στο πάρκο της Βαμβακουργίας στο Βόλο, γιατί είχε αρπάξει ένα αλυσοπρίονο από υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και της είχε επιτεθεί.
Μέχρι τώρα, δεν βρίσκεται ψυχιατρική δομή να τον φιλοξενήσει αφότου λάβει εξιτήριο του από το νοσοκομείο, όπου μπορεί να διαμείνει το αργότερι μέχρι 25 ημέρες. Αυτό το γεγονός προβληματίζει τους γιατρούς καθώς ο 39χρονος φέρεται να πάσει από σοβαρότατη ψυχιατρική πάθηση και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και 20 χρόνια.
«Έγινε από κυνηγημένος κυνηγός και από διωκόμενος διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό», τόνισε χθες στις εισαγγελικές αρχές ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Ασπραδάκης.
Ως λύση -δυστυχώς- μοιάζει να είναι η καταδίκη του από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει στις 22 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ο εγκλεισμός του στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr.
Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια φέρεται να έχει την ευθύνη να αναλάβει την υπόθεσή του, αλλά δεν υπάρχουν δομές σε όλη τη Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα για τον εγκλεισμό του και η λύση φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Ο 39χρονος φέρεται να ζει σε παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνον, εάν κάποιος του δώσει να φάει.
«Όταν ένας άνθρωπος είναι σχιζοφρενής, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ζει σε συνθήκες ακραίας εγκατάλειψης για πάρα πολλά χρόνια και δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Θα γίνει επικίνδυνος με μαθηματική ακρίβεια, είτε για τους άλλους είτε για τον εαυτό του. Δεν ήταν βίαιος όταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, αλλά εξελίχθηκε έτσι λόγω των συνθηκών που ζει. Ακόμη και ένας “φυσιολογικός” άνθρωπος, εάν ζούσε στις συνθήκες που ζει ο ίδιος, θα γινόταν μοιραία αγρίμι. Ο άνθρωπος είναι βαριά άρρωστος χωρίς φάρμακα και παρακολούθηση», δήλωσε στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου ο κ. Ασπραδάκης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News