Εξετάσεις εξ’ αποστάσεως στα περισσότερα ΑΕΙ που τελούν υπό κατάληψη – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη
Άρχισαν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις στα περισσότερα τμήματα που τελούν υπο κατάληψη. Βασικός στόχος είναι να μην χαθεί το χειμερινό εξάμηνο και να ξεκινήσει εντός χρονοδιαγράμματος και το εαρινό.
Δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις κόντρα στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εν όψει και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη. Οι ψηφιακές εξετάσεις έχουν ήδη αρχίσει, ενώ υπάρχει και εισαγγελική παραγγελία για έρευνα στα πανεπιστήμια – όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας – όπου δεν προχωρούν σε τηλε-εξετάσεις.
Άρχισαν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις στα περισσότερα τμήματα που τελούν υπο κατάληψη. Βασικός στόχος είναι να μην χαθεί το χειμερινό εξάμηνο και να ξεκινήσει εντός χρονοδιαγράμματος και το εαρινό.
«Και στα 8 τμήματα από τη Δευτέρα διενεργούνται οι εξετάσεις διαδικτυακά χωρίς κανένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως. (…) Έχουν θέματα πολλαπλής επιλογής, ανάπτυξης. Κάποιοι άλλοι ζητούν να φωτογραφίσουν το γραπτό τους και να το στείλουν, με μέιλ με ευθύνη και απόφαση του κάθε καθηγητή» εξηγεί ο αντιπρύτανης πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Σαμαράς.
Στο πανεπιστήμιο Πατρών 10 τμήματα τελούν υπο κατάληψη. Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, αναφέρει: «Οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων παίρνουν αποφάσεις τι θα κάνουν σε σχέση με την εξεταστική. Με πληροφόρηση που είχα, 2 τμήματα έχουν αποφασίσει μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στους φοιτητές».
Καθηγητές της νομικής Αθήνας καταγγέλλουν στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει δίκτυο wifi στη σχολή λόγω τον πολλαπλών επεισοδίων κλοπής και καταλήψεων. Όπως λένε, αναγκάζονται να διενεργούν τα ψηφιακά μαθήματα αλλά και τις εξετάσεις από τον υπολογιστή του σπιτιού τους.
Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια – Υφυπουργός Παιδείας: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι το εξάμηνο δεν θα χαθεί. «Υπάρχει ενημέρωση ότι 200 καθηγητές αρνούνται. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα και από την εισαγγελία της Αθήνας και από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για πράξεις και παραλήψεις. (…) Αν χαθεί το εξάμηνο κάποιοι έχουν ευθύνη που δεν τήρησαν το νόμο».
Το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ετοιμάζεται να τεθεί σε δημοσια διαβούλευση, την ώρα που οι φοιτητές αποφασίζουν εάν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις.
Σε αναβρασμό η Νομική Σχολή Κομοτηνής
Για συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας που εκκένωσε την υπό κατάληψη Νομική Σχολή της Κομοτηνής χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας πως η αστυνομία έκανε το αυτονόητο βάσει των δυνατοτήτων που παρέχει η αλλαγή του νόμου.
Ο κοσμήτορας της Σχολής, Μιχάλης Χρυσομάλλης υποστήριξε ότι την επέμβαση της αστυνομίας, ζήτησε ο Σύλλογος φοιτητών, που δεν ήθελε να προχωρήσει σε διαδικτυακές εξετάσεις. «Οι φοιτητές, ο Σύλλογος, ενημέρωσαν τον υπουργό απευθείας, κυκλοφόρησε και ένα έγγραφο στο διαδίκτυο των ιδίων, που μας κατηγορούσαν, εμένα προσωπικά και τον πρύτανη ως ανήμπορους, και αποφασίστηκε από το αρχηγείο από ότι κατάλαβα η εκκένωση της Σχολής».
Φοιτητές από ολη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης, ο Έλληνας «πεταλούδας»
Πάτρα: Τι αναφέρει το Master Plan για τη Μαρίνα Mega Yacht – Αγκυροβόλιο για 212 σκάφη
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News