Αχαΐα: «Γενικά, το σύστημα υδροδότησης άντεξε» – Γιατί είχαμε προβλήματα σε Αιγείρα, Τράπεζα και Πούντα

Με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, οι πολίτες της Αχαΐας δεν είπαν το νερό νεράκι το φετινό καλοκαίρι

Αχαΐα

Βαδίζοντας προς το τέλος του καλοκαιριού, ένα θέμα που απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά την περίοδο του μεγάλου καύσωνα, ήταν το ζήτημα του νερού και το κατά πόσο η Αχαΐα άντεξε στις αυξημένες απαιτήσεις υδροδότησης που υπήρξαν λόγω της μετακίνησης των παραθεριστών.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε χθες με τους πρόεδρους των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, Ανδρέα Παπανικήτα της ΔΕΑΥΠ και Παναγιώτη Κουνάβη της ΔΕΑΥΔ, οι οποίοι ανέφεραν ότι σε γενικές γραμμές το σύστημα ύδρευσης άντεξε, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος ανέφερε ότι υπήρξαν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της Αιγιαλείας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Παπανικήτας δήλωσε: «Ο καύσωνας μας επηρέασε λίγο, αλλά σε γενικές γραμμές το σύστημα άντεξε. Υπήρξαν μεμονωμένα τμήματα στο δίκτυο με προβλήματα, αλλά και αυτά τα αντιμετωπίσαμε. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν είχαμε παραπόνα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΑΥΠ. Πέρα από ελάχιστες διακοπές, αλλά και περιπτώσεις με μειωμένη πίεση, δεν είχαμε άλλα προβλήματα».

Από τη δική του πλευρά, ο Παναγιώτης Κουνάβης σημείωσε: «Με εξαίρεση λίγες περιπτώσεις που είχαμε διακοπές και από αυτές ορισμένες ήταν εξαιτίας προβλημάτων με το ρεύμα που επηρέαζε τη γεώτρηση, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην υδροδότηση. Και αυτά που υπήρξαν, τα αντιμετωπίσαμε σύντομα με τα συνεργεία μας με στόχο να μην υπάρξουν ζητήματα. Σίγουρα κατά το διάστημα του καύσωνα οι ανάγκες για νερό ήταν αυξημένες, όμως σε γενικές γραμμές το σύστημα άντεξε».

Τέλος, για την Αιγιάλεια, ο Γιώργος Ντίνος υπογράμμισε: «Είχαμε προβλήματα κυρίως στην Αιγείρα, για τα οποία όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς και παρουσιάστηκαν λόγω πτώσης τάσης που επηρεάζει τις γεωτρήσεις, ενώ σύντομα θα συνδεθεί η περιοχή και με το νέο δίκτυο που κατασκευάζεται. Επίσης, υπήρξαν ζητήματα στην περιοχή της Τράπεζας και της Πούντας εξαιτίας της πρόσφατης φωτιάς που έκαψε το δίκτυο με τους σωλήνες. Με διαδικασίες εξπρές βγάλαμε ανάδοχο, βάλαμε νέο δίκτυο 4,5χλμ. με το οποίο λύσαμε το πρόβλημα μέσα σε λίγες μέρες και ενισχύσαμε την περιοχή με νέες πηγές».