Αναισθησιολογία: Η αφανής ειδικότητα – Οι πέντε πληγές που πονάνε τη χώρα μας
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, 16η Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αναισθησιολογίας, οι πέντε επιστημονικές εταιρείες αναισθησιολογίας ανέδειξαν τις πέντε πληγές που τρώνε τον κλάδο τους.
1. Μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων κυρίως στα νοσοκομεία της περιφέρειας
Εορτασμός με εκπαιδευτικό σεμινάριο
Οι αναισθησιολόγοι της περιοχής μας γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα με διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Κλινική Αναισθησιολογίας και Εντατικής Παρακολούθησης, του Τμήματος Ιατρικής.
Αδαμαντία Αρέθα: Χωρίς αναισθησιολόγους καταρρέει ο χειρουργικός τομέας
«Εμείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών είμαστε στην καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα άλλα δύο νοσοκομεία της πόλης μας (Καραμανδάνειο και «Αγιο Ανδρέα»). Συγκεκριμένα είμαστε 16 μαζί με τον καθηγητή και διευθυντή μας Γρηγόρη Βογιατζή και 5-6 είναι στην Εντατική Θεραπεία.
Αλέξης Τριαντόπουλος: Εάν ασθενήσει ένας, δεν καλύπτονται οι εφημερίες
«Στον ”Αγιο Ανδρέα” είμαστε τέσσερις αναισθησιολόγοι και μία δανεική από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Οι τρεις είναι άνω των 60 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν ασθενήσει ένας ή απουσιάσει για έκτακτο λόγο τότε δεν θα καλύπτονται οι εφημερίες. Βγαίνουμε οριακά. Αντί για πέντε χειρουργικές στον ”Αγιο Ανδρέα” λειτουργούν μόνο τρεις και αυξάνονται οι λίστες αναμονής των ασθενών. διότι κρατάμε κλειστές τις δύο από τις έξι χειρουργικές αίθουσες. Θέλουμε να λειτουργήσουμε και τις άλλες δύο αλλά δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Να σκεφτείτε ότι εμείς οι πέντε αναισθησιολόγοι καλύπτουμε 4.000 επεμβάσεις ετησίως, κάνουμε τις διασωληνώσεις όλων των ασθενών που χρειάζονται εντατική και αντιμετωπίζουμε όλους τους βαρέως πάσχοντες των εξωτερικών ιατρείων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News