Ελλάδα 2021: Η Πάτρα εκτός 18άδας πόλεων με ιστορικά κτίρια
Για ποιο λόγο απουσιάζει η Πάτρα από αυτή την εφαρμογή και ποιον βαρύνει η ευθύνη; Την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ή τον Δήμο Πατρέων;
Εκτός έμεινε η Πάτρα, από το πρόγραμμα «Επιθυμία Ελευθερίας» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και κατά συνέπεια απουσιάζει και από την ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR App), που από χθες διατίθεται δωρεάν μέσα από κινητά και ταμπλέτες στους χρήστες του διαδικτύου!
Αντιθέτως, έχουν συμπεριληφθεί 18 άλλες πόλεις της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και το γειτονικό Μεσολόγγι, στερώντας έτσι από την πρωτεύουσα της Αχαΐας την αυτονόητη ευκαιρία για εξωστρέφεια και δωρεάν διαφήμιση.
Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει στις 12 και 13 Ιουνίου 2021, όταν η Ελληνική Επανάσταση είχε «ζωντανέψει» σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης: Στις όψεις εμβληματικών κτιρίων 18 πόλεων, προβλήθηκε μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης. Ας σημειωθεί, ότι ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις ήταν και η Σύρος, με το θέατρο «Απόλλων» του Τσίλερ, πανομοιότυπο με το αντίστοιχο δημιούργημα του Γερμανού αρχιτέκτονα στην Πάτρα.
Από χθες, η ομώνυμη εφαρμογή (app) του καλλιτεχνικού αφηγήματος Επιθυμία Ελευθερίας / Desire for Freedom, αξιοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής αναπαραγωγής του έργου στους κατοίκους και τους επισκέπτες των 18 πόλεων μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους. Κάθε χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει δωρεάν την εφαρμογή και στη συνέχεια, στρέφοντας την κάμερα της συσκευής του προς το κτίριο στο οποίο είχε γίνει η προβολή, να παρακολουθήσει το έργο στην οθόνη, σαν η προβολή να πραγματοποιείται εκείνη τη στιγμή.
Στο περιεχόμενο της εφαρμογής, διαθέσιμο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, εκτός από την προβολή του έργου, οι χρήστες θα εντοπίσουν την ιστοσελίδα του Δήμου που βρίσκονται, καθώς και πληροφορίες για πολιτιστικές δράσεις της πόλης αλλά και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Οι πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιθυμία Ελευθερίας» είναι:
Αθήνα (κτίριο Βουλής), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτίριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωμ. Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημ. Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημ. Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μ. Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου).
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι για ποιο λόγο απουσιάζει η Πάτρα από αυτή την εφαρμογή και ποιον βαρύνει η ευθύνη: Την Επιτροπή 2021 ή τον Δήμο Πατρέων; Επειδή δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση του Δήμου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News