Ιμάμογλου: «Ο λαός θα δώσει απάντηση στα ψέματα και τις συνωμοσίες» – Το πρώτο του μήνυμα μετά την προφυλάκιση ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ
Υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τίθεται υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες, μετά τη σύλληψή του και την μεταφορά του στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας για ανάκριση.
Προφυλακίστηκε ο Εκρέμ Ιμάμογλου
Η σύλληψη του Ιμάμογλου, η οποία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την ανάκληση του πτυχίου του από τις τουρκικές αρχές, έχει προκαλέσει πολιτικές αναταραχές στην Τουρκία, καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερος πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο αναμενόταν να αναμετρηθεί στις επόμενες εκλογές.
«Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός»
Λίγο μετά την απόφαση, είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη αντίδραση του Εκρέμ Ιμάμογλου. Σε ιδιόγραφο σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Χ, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τόνισε ότι ο λαός θα δώσει την απάντηση στα ψέματα και τις συνωμοσίες.
Σε όσους στήνουν συνωμοσίες, ψεύδονται,
Σε αυτούς που τρώνε το δίκιο του λαού,
Σε αυτούς που σφετερίζονται τη βούληση του λαού,
Την απαραίτητη απάντηση θα τη δώσει ο λαός μας.
Πρώτα ο Θεός,
Έπειτα εμπιστεύομαι τον λαό μας…
Κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία
Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της κράτησης Ιμάμογλου ο πρόεδρος του CHP, Οζγκούρ Οζιέλ, απηύθυνε κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία στις 2 μετά το μεσημέρι.
«Η Τουρκία δεν θα παραδοθεί σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα. Μαζί θα αντισταθούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες σε συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία του κόμματός μας στις 2 μετά το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στο πραξικόπημα της 19ης Μαρτίου. Η κυριαρχία ανήκει στον λαό. Αργά ή γρήγορα ο λαός θα νικήσει» έγραψε στο Χ.
Η πρόσκληση του CHP έρχεται μετά την τετραήμερη απαγόρευση διαδηλώσεων και διαμαρτυριών που επέβαλε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, κι ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν περιορίσει ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των X, WhatsApp και TikTok. Το κόμμα καταγγέλλει «απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του επόμενου προέδρου μας».
Πάνω από 100 άτομα οι συλληφθέντες
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου έγινε στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης που αφορά πάνω από 100 άτομα. Ανάμεσά τους και συνεργάτες του. Τα εντάλματα φέρονται να εκδόθηκαν μετά από οικονομικές ατασθαλίες στον δήμο ο Κωνσταντινούπολης και σχέσεις με το ΡΚΚ.
Σε δήλωση από το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ότι «εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 100 άτομα συμπεριλαμβανομένου των υπόπτων για επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, Μουράτ Ονγκούν, Τουντσάι Γιλμάζ, Φατίχ Κελές και Ερτάν Γιλντίζ». Κατά την ίδια πηγή η έρευνα επικεντρώνεται στις ενέργειες της εταιρείας Medya A.S. και στο σχέδιο «Urban Consensus».
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου,
«Πλήγμα στη θέληση του έθνους»
Ο Ιμάμογλου ανήρτησε ένα βίντεο το πρωί της Τετάρτης, προφανώς αντιδρώντας στην κίνηση αυτή, με τη λεζάντα «Ένα πλήγμα στη θέληση του έθνους». Στο μήνυμά του κατηγόρησε τις αρχές ότι χρησιμοποιούν ως όπλο την αστυνομία.
Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί πηγαίνουν στο σπίτι του να τον συλλάβουν.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Συνέχεια της ψυχρής εισβολής, πόσο θα δείξουν τα θερμόμετρα, η πρόγνωση μέχρι τις 23/03
Αχαΐα: Χιόνια στα ορεινά, πως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων ΒΙΝΤΕΟ
Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων: Ποια δρομολόγια επηρεάζονται
ΕΝΦΙΑ 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9, τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Δυτική Ελλάδα: Στο παρά ένα του ανασχηματισμού γλύτωσε η επένδυση των 524 εκ. ευρώ
Τρεις απάτες σε μια ημέρα στην Πάτρα – Ποιες μεθόδους ακολούθησαν οι δράστες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News