«Κλείδωνε το μυαλό μου, το έκανα, μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα. Δεν θυμάμαι πως το έκανα, όσες φορές και να με ρωτήσετε, δεν θυμάμαι», συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την ομολογία Μουρτζούκου
«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό. Με το που τσακωνόμουν με αυτήν μου γύριζε το μάτι, ήθελα να κάνω κακό» ανέφερε στους αστυνομικούς.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση Μουρτζούκου και άπαντες δεν μπορούν να χωνέψουν αυτό που συνέβη.
Υπόθεση Μουρτζούκου: Ξέσπασμα από τον γιατρό Δημητρόπουλο – «Με έλεγαν δολοφόνο»
Με την παραδοχή της ότι ευθύνεται για τον θάνατο τεσσάρων βρεφών, μεταξύ αυτών δύο δικών της και της αδερφής της, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Πριν τη μεταγωγή της στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να τη «λυγίσουν» και να της αποσπάσουν την ομολογία της.
«Το έκανα, μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα» τους είπε. Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τη δολοφονία των δύο μωρών της, ενός ακόμη βρέφους της φίλης της Κατερίνας, αλλά και της αδερφής της, όταν η ίδια ήταν 14 ετών, υπόθεση που έχει παραγραφεί. «Κλείδωνε το μυαλό μου», είπε, και έβαλε στο επίκεντρο και τη μητέρα της.
«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό», είπε. «Το έκανα, μετά το μετάνιωνα και το ξανάκανα. Με το που τσακωνόμουν με αυτήν μου γύριζε το μάτι, ήθελα να κάνω κακό» ανέφερε στους αστυνομικούς.
«Είχα τόσα νεύρα που απλά ήθελα να κάνω κακό»
Για την αδερφή της το 2014, η Ειρήνη Μουρτζούκου είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με το MEGA: «Η μάνα μου είχε παρατήσει την αδερφή μου σε μένα. Τα είχε φορτώσει σε μένα όλα και εκείνη πήγαινε βόλτες, δεν ασχολούταν. Εκείνη την ημέρα τσακωθήκαμε γιατί πάλι βγήκε έξω, ενώ σαν μάνα έπρεπε να είναι στο μωρό. Δεν κρατούσα μαχαίρι στο χέρι μου, δεν κρατούσα τίποτα άλλο. Ίσως το σκότωσα πιέζοντάς το από πάνω. Γενικά, δεν θυμάμαι πώς έκανα ό,τι έκανα γιατί δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου. Είχα τόσα νεύρα που απλά ήθελα να κάνω κακό και θυμάμαι ότι το έκανα».
«Ξέσπασα πάνω στο παιδί»
Για το μωρό της Κατερίνας, το 2021, είπε: «Κρατούσα εγώ το παιδί και η Κατερίνα είχε βγει έξω. Δεν είχα πρόβλημα με την Κατερίνα. Είχα νευριάσει με τον σύντροφό της, γιατί όλο μου την έλεγε και ήταν προκλητικός. Τσακωθήκαμε και θόλωσα, ξέσπασα πάνω στο παιδί. Δεν θυμάμαι πως το έκανα, όσες φορές και να με ρωτήσετε, δεν θυμάμαι. Θυμάμαι ότι εγώ το έκανα και μετά που ηρέμησα προσπάθησα να το βοηθήσω με ανάσες και ΚΑΡΠΑ».
«Δεν ξέρω τι έγινε»
Για το 19 ημερών μωρό της το 2022, η Ειρήνη Μουρτζούκου είπε: «Αυτό έγινε κατά λάθος στον ύπνο μου. Κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Δεν ήταν άλλος παρών. Ξύπνησα και ήταν νεκρό, δεν ξέρω τι έγινε».
«Ήμουν τόσο νευριασμένη και θολωμένη»
Για το δύο μηνών μωρό της το 2023, είπε: «Τσακωνόμουν με τη μάνα μου στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα. Μου ζητούσε δανεικά. Πού να έβρισκα πάλι χρήματα; Τσακωθήκαμε τόσο πολύ που θόλωσα και δεν υπολόγισα τίποτα. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να ξεσπάσω πάνω στο παιδί. Δεν υπολόγισα ούτε ότι ήταν η αποκλειστική νοσοκόμα μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, τίποτα. Έπιασα το παιδί και το σκότωσα. Δεν θυμάμαι πώς. Ήμουν τόσο νευριασμένη και θολωμένη. Μετά βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να περπατάω και όταν ηρέμησα έτρεξε πίσω στο δωμάτιο γιατί θυμόμουν ότι το έκανα. Άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να προσπαθώ να συνεφέρω το παιδί. Αυτή η μάνα μου με τρελαίνει. Το μωρό δεν είχα προσπαθήσει να το σκοτώσω τις 5 φορές που λένε. Εκείνες τις φορές πάθαινε τις κρίσεις του, δεν θυμάμαι καν τι γινόταν. Θυμάμαι πολύ καλά όμως την ημέρα που το σκότωσα».
Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
Η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή Πατρών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή. Ο δικηγόρος της 25χρονης, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε πως αυτά που θα πει η κατηγορούμενη την Κυριακή «θα προκαλέσουν σοκ».
«Αδίστακτη δράση»
Όπως σημειώνεται στο ένταλμα της Ειρήνης Μουρτζούκου, προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις για επανειλημμένη αδίστακτη τέλεση της πράξης της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη τρεις φορές και μία σε απόπειρα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πλήρη απάθεια, ψυχρότητα, σκληρότητα και παντελή απαξία για το έννομο αγαθό της ζωής, με μεγάλο αριθμό παθόντων μεταξύ των οποίων τρία βρέφη, ήτοι εναντίον αδύναμων ατόμων ανίκανων να αντισταθούν, εκ των οποίων τα δύο ήταν τα βιολογικά τέκνα της κατηγορουμένης».
Στο κατηγορητήριο περιγράφεται αναλυτικά η τραγική πορεία του δεύτερου παιδιού της προς τον θάνατο, μία πορεία που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023.
«Στις 14-9-2023 στην Κάτω Αχαΐα και βραδινές ώρες πριν τις 00:00 π.μ. εντός της οικίας ενώ ήσουν μόνη με τo ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη αγνώστου πατρός επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή ήλθε η μητέρα σου και κάλεσε το ΕΚΑΒ.
Στις 7-10-2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση τρόπο, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στις 9-10-2023 περί ώρα 18:00 και ώρα 22:00 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στις 12-10-2023 και περί ώρα 20:30 εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, επιχείρησες να σκοτώσεις αυτό, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) με αδιευκρίνιστο ακόμη κατά την ανάκριση, πλην όμως δεν ολοκλήρωσες την πράξη σου επειδή επενέβη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου» αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το οποίο αναλύει και την τελική «επιτυχή» δράση της μητέρας σε βάρος της Μαρίας-Φρειδερίκης:
«Στις 17-10-2023 και περί ώρα 3:30 πμ, εντός θαλάμου του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν το ως άνω ανήλικο θήλυ βρέφος σου Μαρία Φρειδερίκη, σκότωσες το ανωτέρω ανήλικο θήλυ βρέφος που, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του».
Επίσης, περιγράφεται λεπτομερώς η μία προσπάθεια θανάτωσης του παιδιού της φίλης της, στις 11/12/2020 εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, όπου η 25χρονη κατηγορουμένη κλήθηκε να μείνει με το μωρό μέχρι η μητέρα του να επιστρέψει αλλά και η μοιραία για τη ζωή του παιδιού απόφραξη των αναπνευστικών οδών του στις 4/2/2021.
Για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, το 2022, στο κατηγορητήριο σημειώνεται: «Στην Κάτω Αχαΐα στις 18-6-2022, σε αδιευκρίνιστο ακόμη χρόνο και πάντως πριν τις 23:30 μ.μ., ενεργώντας με πρόθεση, ευρισκόμενη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τέλεσες το έγκλημα της ανθρωποκτονίας, όντας μέλος οικογένειας, σε βάρος άλλου μέλους της οικογένειάς σου. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω χρόνο, σκότωσες το ανήλικο θήλυ βρέφος σου αγνώστου πατρός, που γεννήθηκε την 1-6-2022, φράσσοντας εντελώς τις αναπνευστικές οδούς (μύτη και στόμα) προκαλώντας του υποξία με ασφυκτικό υποξικό μηχανισμό, από την οποία ως μόνη ενεργό αιτία επήλθε ο θάνατός του, γνωρίζοντας ότι του αφαιρούσες τη ζωή και θέλοντας να επέλθει ο θάνατός του».
Τέλος για την απόπειρα δολοφονίας της φίλης της που της αποδίδεται, στο κατηγορητήριο περιγράφεται ότι είχε αποφασίσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσει την τότε μόνιμη σύντροφό της ενώ αυτή κοιμόταν: «… της έβαλες στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι προκειμένου να φράξεις εντελώς τις αναπνευστικές οδούς ώστε να μη μπορεί να αναπνεύσει, πλην όμως δεν κατόρθωσες να επιτύχεις τον ανθρωποκτόνο σκοπό σου, από λόγους εξωτερικούς και ανεξάρτητους της θελήσεώς σου, διότι η παθούσα ξύπνησε και έτσι δεν επήλθε ο θάνατός της, τον οποίο εσύ επεδίωκες».
Ο θάνατος του Παναγιωτάκη άνοιξε την έρευνα
Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με το θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, τον Αύγουστο του 2024, στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί η Ειρήνη Μουρτζούκου και η μητέρα του 15 μηνών βρέφους, στην Αμαλιάδα. Την ημέρα θανάτου του Παναγιωτάκη, στο σπίτι βρίσκονταν και οι δύο γυναίκες, με τη μητέρα του παιδιού να απουσιάζει για λίγα λεπτά, έχοντας πάει στο μπάνιο για κάποιες δουλείες.
Η ιατροδικαστική έκθεση για τον Παναγιώτη αναφέρει ως αιτία θανάτου του παιδιού «ιογενή λοίμωξη αναπνευστικού και γαστρεντερικού με εγκολεασμό εντέρου».
Σήμερα, έναν χρόνο μετά και έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, οι τρεις ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης, Ελένη Καλύβα και Νίκος Καλόγρηας καλούνται να ρίξουν φως στην πραγματική αιτία θανάτου του Παναγιώτη, αφού τα στοιχεία των ιστοπαθολογικών εξετάσεων δεν δικαιολογούν την έλλειψη οξυγόνου από παθολογικά αίτια.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News