Μυστήριο στη Μύκονο: Η θάλασσα «εξαφανίστηκε» και αποκάλυψε αρχαίο τείχος;

Ανησυχία προκαλεί στη Μύκονο η απότομη υποχώρηση των θαλάσσιων υδάτων, αφήνοντας εκτεθειμένες παράκτιες εκτάσεις που συνήθως καλύπτονται από τη θάλασσα. Το φαινόμενο, που καταγράφηκε σε διάφορα σημεία του νησιού, εγείρει ερωτήματα για πιθανή σύνδεση με τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη.

 

Μυστήριο

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψαν κάτοικοι και επισκέπτες της Μυκόνου, καθώς η θάλασσα υποχώρησε απότομα, αποκαλύπτοντας σημεία της ακτογραμμής που σπάνια είναι ορατά. Στην παράκτια ζώνη κοντά στην Παναγία την Παραπορτιανή, έκανε την εμφάνισή του ένα μυστηριώδες τείχος, εντείνοντας τις εικασίες για την προέλευσή του.

Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα απαθανάτισε με την κάμερά του ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος από το «Mykonos LiveTV», ο οποίος μίλησε για το φαινόμενο στον Alpha.

Ο κ. Νάζος σημείωσε ότι η υποχώρηση των υδάτων συνέβη και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στη Μικρή Βενετία και κοντά στους Ανεμόμυλους, με τη στάθμη του νερού να έχει πέσει περίπου 70 πόντους.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι αν και έχει παρατηρηθεί ξανά το φαινόμενο της παλίρροιας στο παρελθόν, η ένταση αυτή τη φορά είναι ασυνήθιστη.

«Γενικά έχω δει ξανά παλίρροια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος», σχολίασε.



Στη Μικρή Βενετία, η υποχώρηση των νερών αποκάλυψε σωλήνες, οι οποίοι, όπως είπε, «ελπίζει» να προέρχονται από τα συστήματα ομβρίων υδάτων.

Αν και το φαινόμενο της άμπωτης είναι φυσιολογικό μερικοί αναρωτιούνται αν συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Νάζο, έχει προκαλέσει αβεβαιότητα στους τουριστικούς κύκλους του νησιού.

Ανέφερε ότι οι κρατήσεις έχουν «παγώσει», ενώ προκύπτουν ερωτήματα από τουρίστες σχετικά με την ασφάλεια του νησιού, με ξενοδόχους να καθησυχάζουν τους επισκέπτες, εξηγώντας ότι η Μύκονος παραμένει μακριά από την Σαντορίνη.

«Γενικά κάποιοι τουρίστες ρωτάνε αν μπορούν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, όπως ανέφερε εδώ ένας ξενοδόχος, που τους απάντησε ότι [στη Μύκονο] βρισκόμαστε μακριά από τη Σαντορίνη, εκείνοι όμως είπαν “ναι, αλλά είστε στις Κυκλάδες”. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει έρθει καμία κράτηση», είπε.