Κολυμβητήριο «Πεπανός»: «Σωσίβιο» Αυγενάκη που το κρατάει ζωντανό

Με μία χρηματοδότηση, εντός του μήνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επιδεικνύει αντανακλαστικά και ενδιαφέρον για το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και της αδυναμίας θερμαινόμενης πισίνας στο ΠΕΑΚ.

Κολυμβητήριο

Το θέμα στο χθεσινό φύλλο της «Π» περί του ενδεχόμενου «λουκέτου» στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», λόγω της ενεργειακής κρίσης και της έλλειψης χρημάτων για να τροφοδοτηθεί με αέριο, προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους του ναυταθλητισμού.

Την ώρα που οι άνθρωποι του ΠΕΑΚ ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την ΓΓΑ για να εκταμιευτεί σύντομα ένα ποσό που θα δώσει λύση στο πρόβλημα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και στέλνει 50.000 ευρώ προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κολυμβητήριο! Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού, που κινήθηκε γρήγορα αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να χαθεί από το πουθενά μια κυψέλη ναυταθλητισμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», το ποσό θα εκταμιευτεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες!

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσει όπως πρέπει το κολυμβητήριο:

-Το κολυμβητήριο είναι μια «κυψέλη» αθλητισμού, καθώς καθημερινά κάνουν χρήση περίπου 700  αθλητές, οι οποίοι ανήκουν στις επτά ομάδες που εμπλέκονται στην εγκατάσταση.

-Χρήση των δυο πισινών κάνουν οι ομάδες ΝΕΠ, ΝΟΠ, ΑΣ Ακρος, Αίολος Αγυιάς, Παλμός, Επειος Ηλίδας και ΟΠΑΘΑ, ενώ ΝΕΠ-ΝΟΠ διατηρούν από τέσσερα αναπτυξιακά τμήματα.

-Επιπλέον, φιλοξενούνται διάφοροι φορείς όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα οι οποίοι, όποτε παραστεί ανάγκη, το χρησιμοποιούν δωρεάν για τις δικές τους ανάγκες. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στον κοινωνικό ρόλο που έχει προσδώσει το ΠΕΑΚ με την παρουσία αθλητών ΑμεΑ από τα ειδικά σχολεία τα οποία συχνά κάνουν ασκήσεις στις πισίνες για λόγους υγείας.

Πλέον, δεν μιλάμε για συγκρατημένη αισιοδοξία από πλευράς ΠΕΑΚ, αλλά για απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη, ότι τα χρήματα θα πιστωθούν, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπει άμεσα αέριο και η θερμοκρασία του νερού να μείνει σε φυσιολογικά επίπεδα.