Ο Πατρινός οπαδός της Λούτον που πανηγύρισε την άνοδο μέσα στο Γουέμπλεϊ!
Ο Κώστας Τηλιγάδας ταξίδεψε μαζί με δύο φίλους του, τον Κωνσταντίνο Κούβελα και τον Αρη Σπηλιόπουλο, ενώ στο γήπεδο ήταν και άλλοι Ελληνες
Πατρινούς που υποστηρίζουν τη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ, την Τσέλσι, την Αρσεναλ, γνωρίζουμε. Ακόμα και κάποιους που είναι οπαδοί της Ιπσουιτς, της Λιντς, της Αστον Βίλα και της Νότιγχαμ.
Αλλά πατρινό οπαδό της Λούτον δεν περιμέναμε να βρούμε… Κι όμως υπάρχει! Και όχι μόνο υπάρχει, αλλά ταξίδεψε στο Λονδίνο πριν από μερικές ημέρες και είδε από κοντά την ομάδα του να κερδίζει 6-5 στα πέναλτι την Κόβεντρι στο Γουέμπλεϊ και να ανεβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1992, στην Premier League!
Eίναι ο Κώστας Τηλιγάδας, ο νεαρός διαιτητής, που είναι «άρρωστος» με τη Λούτον. Πώς όμως κάποιος μπορεί να κολλήσει με μια άσημη αγγλική ομάδα;
ΑΠΟ ΤΟ FOOTBALL MANAGER!
«Την υποστηρίζω την ομάδα από παλιά όταν έπαιζε στην πέμπτη κατηγορία! Μου άρεσε το στόρι με την αφαίρεση των 30 βαθμών. Και μετά την είχα πάρει στο Football Μanager και κόλλησα».
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Λούτον είχε υποβιβαστεί το 2008 στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, καθώς είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 30 βαθμών για οικονομικά προβλήματα και για τις καθυστερήσεις ως προς την πληρωμή των ποδοσφαιριστών της.
Ξανά στον Κώστα Τηλιγάδα: «Εχω πάει ξανά σε έναν αγώνα της Λούτον. Οταν είχε νικήσει την Μπρίστολ Σίτι 3-0 και είχε ανέβει στη Championship. Ομως αυτό που είδα τώρα ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει στη ζωή μου. Κρατάω δύο στιγμές. Την ισοφάριση της Κόβεντρι που “πάγωσε” το μισό γήπεδο και έβλεπες τους φίλους της Κόβεντρι να ουρλιάζουν και χοροπηδούν σαν τρελοί. Και φυσικά όταν έχασε το πέναλτι ο Ντάμπο, όπου πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβουμε ότι πήγε άουτ η μπάλα. Εκείνο το σημείο ήταν το καλύτερο γιατί άγνωστοι μεταξύ μας αγκαλιαζόμασταν και δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε».
«ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΖΟΥΡΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ»
Ο Τηλιγάδας έζησε μια απίστευτη εμπειρία στο Γουέμπλεϊ, αλλά εξηγεί τι ήταν αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση: «Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κάθονταν σε διαφορετικά sections, αλλά ήταν δίπλα – διπλά και δεν ενοχλούσε ο ένας τον άλλο. Επεφτε τρομερή καζούρα κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο καθένας τραγουδούσε τα συνθήματά του. Το γήπεδο είχε 85.000 κόσμο και δεν υπήρχε καμιά καθυστέρηση, ούτε ταλαιπωρία για να μπούμε στο γήπεδο και να καθίσουμε. Για τη νέα σεζόν θα είναι δύσκολο να βρεις εισιτήριο στην Premier League γιατί το γήπεδο της Λούτον είναι μικρό. Εχει χωρητικότητα 10.000 θεατών και θα φύγουν πολλά διαρκείας. Μόνο φέτος πωλήθηκαν 6.000! Εμείς καθίσαμε πάνω – πάνω στο τρίτο διάζωμα του Γουέμπλεϊ και το εισιτήριο κόστισε 45 ευρώ».
Ο Κώστας Τηλιγάδας ταξίδεψε μαζί με δύο φίλους του, τον Κωνσταντίνο Κούβελα και τον Αρη Σπηλιόπουλο, ενώ στο γήπεδο ήταν και άλλοι Ελληνες. Ενας από τη Θεσσαλονίκη που έμενε στο Λονδίνο, δύο ακόμα που μένουν στην αγγλική πρωτεύουσα και έχουν κανάλι στο youtube (The Pub Tales), ο αναλυτής της Κ-16 της Λούτον, Γιώργος Μπελαλής και ένας φίλος του!
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΓΗΠΕΔΟ!
Μετά τον προβιβασμό της Λούτον στην Premier League αυτό το γηπεδάκι των 10.356 θέσεων θα είναι το μικρότερο στα χρονικά της κορυφαίας αγγλικής λίγκας που θα φιλοξενήσει αγώνες της. Δεν είναι μόνο μικρό, αλλά και… αρχαίο. Ζωντανό μνημείο μιας άλλης, πολύ μακρινής εποχής του ποδοσφαίρου. Κατασκευάστηκε το 1905 και δεν έχει ανακαινισθεί εδώ και (τουλάχιστον) 80 χρόνια.
Η Λούτον σχεδιάζει να χτίσει στο κέντρο της πόλης ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο στάδιο, 23.000 θέσεων, με την οικονομική υποστήριξη της Premier League, αλλά μέχρι τότε θα υποδέχεται τις ομάδες στο «κλουβί».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News