Πάτρα: Διπλή ανησυχία σε Περιβόλα και Ζαβλάνι για την οδική ασφάλεια μαθητών

Οι αγωνίες έφεραν παρεμβάσεις στο 44ο και στο 23ο Δημοτικό της Πάτρας

Περιβόλα

Μια από τις καθημερινές αγωνίες των γονέων είναι να φτάνουν και να φεύγουν τα παιδιά τους από τα σχολεία με ασφάλεια. Αυτή η αγωνία μεγεθύνεται όταν ένα σχολικό συγκρότημα βρίσκεται κοντά σε επικίνδυνους δρόμους, όπου έχουν σημειωθεί κατά καιρούς τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα.

Απέναντι σε αυτές τις αγωνίες έγιναν παρεμβάσεις από την πλευρά εκπαιδευτικών και γονέων για το 44ο Δημοτικό Σχολείο στην Περιβόλα και το 23ο Δημοτικό στο Ζαβλάνι.

Για το σχολείο της Περιβόλας, έχουν γίνει ήδη δύο αιτήσεις που έχουν σταλεί στην Τροχαία Πατρών και τον Δήμο. Οπως επισημαίνεται, επί της οδού Αριστοτέλους όπου βρίσκεται το σχολείο, πολλά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρότι υπάρχει διαγράμμιση διπλής γραμμής, κάνοντας συνεχώς παράνομες προσπεράσεις, με κίνδυνο να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα. Σημειώνεται δε πως στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερα πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Αυτό που ζητείται από την Τροχαία και τον Δήμο Πατρέων είναι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα μέσω τοποθέτησης σημάνσεων για το όριο ταχύτητας αλλά και την ύπαρξη σχολείου.

Για το σχολείο του Ζαβλανίου, οι γονείς αισθάνονται ανησυχία τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν διαπιστώσει πως οι φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Φλωρίνης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε, τα φανάρια δεν λειτουργούν από την έναρξη της σχολικής περιόδου, καθώς διεξάγονται έργα στην περιοχή. Αυτή η συνθήκη, όμως, δυσχεραίνει το έργο των σχολικών τροχονόμων καθώς είναι δύσκολο να ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε δύο δρόμους. Αλλωστε, οι σχολικοί τροχονόμοι δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στη μέση ενός δρόμου χωρίς σηματοδότηση, καθώς το σωστό είναι να παρεμβαίνουν αφού έχει ανάψει το κόκκινο φανάρι.

Πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν πως η διεύθυνση του σχολείου έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά δεν έχει βρεθεί λύση. Αυτό που ζητείται είναι να τοποθετηθεί φορητό σύστημα εργοταξιακής σήμανσης φωτεινών σηματοδοτών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Προφανώς παρόμοια ζητήματα ασφαλείας μικρών μαθητών απασχολούν τους γονείς πολλών σχολείων της Πάτρας, ιδιαίτερα όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων.