Πάτρα: Η Γερμανού… ξανάρχεται στο χάος της πόλης – Αυτοψία στην Άνω Πόλη ΦΩΤΟ
Η κυκλοφοριακή αναρχία στην Πάτρα έχει εξελιχθεί σε μόνιμο εφιάλτη, με ένα κομμάτι που δέχεται ιδιαίτερο φόρτο να είναι η άνω πόλη και ειδικά η Γερμανού.

Η Πάτρα πνίγεται στην άναρχη στάθμευση και σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό κομφούζιο, που παρατηρείται οξυμένο κατά τις ώρες αιχμής, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας και έντασης στην κοινωνική και εμπορική ζωή της πόλης.
Η απουσία δημοτικής Αστυνομίας, εξαιτίας των γνωστών θεωριών της δημοτικής αρχής, έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, με συνέπειες καταστροφικές για την καθημερινότητα των πολιτών, την εμπορική κίνηση και την λειτουργία της ίδιας της πόλης.
Η κυκλοφοριακή αναρχία στην Πάτρα έχει εξελιχθεί σε μόνιμο εφιάλτη, με ένα κομμάτι που δέχεται ιδιαίτερο φόρτο να είναι η άνω πόλη και ειδικά η Γερμανού.
Μία οδός που δείχνει να «ζωντανεύει» δειλά – δειλά με νέα εμπορικά καταστήματα που «ξεφυτρώνουν», αλλά την ίδια ώρα το κυκλοφοριακό προκαλεί «πονοκέφαλο»: Οι οδηγοί αναζητώντας απεγνωσμένα πάρκινγκ, σταθμεύουν ανενόχλητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, μειώνοντας το πλάτος κυκλοφορίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία σε κάποια σημεία.
Ο κ. Μαλλιάς ζητάει τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης
Ειδικά τις ώρες έναρξης και λήξης του σχολικού ωραρίου, δημιουργούνται καταστάσεις κυκλοφοριακής τρέλας, αφού οι ουρές που σχηματίζονται με επίκεντρο το Σχολικό Συγκρότημα Γλαράκη είναι τεράστιες και οι καθυστερήσεις πολύωρες. Το αλαλούμ αυτό μεταφέρεται μοιραία και στην είσοδο για την μικρή περιμετρική, όπου οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να επιδεικνύουν ιώβεια υπομονή, για να διανύσουν λίγες δεκάδες μέτρα. Η πόλη φρακάρει και δημιουργείται κυκλοφοριακό έμφραγμα, που «κόβει» στα δύο την Πάτρα.
Αν υπολογίσει κανείς και τις παραστάσεις στο Ρωμαϊκό Ωδείο από την επόμενη χρονιά, οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση το μνημείο, αντιλαμβάνεται κανείς τι ακριβώς θα συμβεί στην άνω πόλη…
Οι κάτοικοι της Γερμανού, αλλά και των παρακείμενων οδών -παράλληλων και κάθετων- μιλώντας στην «Πελοπόννησο» εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη κυκλοφοριακού σχεδιασμού: «Δεν θα μπορούν να περάσουν πυροσβεστικά ή ασθενοφόρα οχήματα από το δρόμο» επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος.
Την ίδια στιγμή, τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι πεζοί και ιδιαίτερα άτομα με αναπηρίες ή γονείς με καροτσάκια. Επειδή μεγάλα τμήματα της Γερμανού δεν έχουν πεζοδρόμια ή είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα ή από σιδεριές υποστήλωσης ετοιμόρροπων οικοδομημάτων, οι πεζοί αναγκάζονται να διασχίζουν τον δρόμο και να δίνουν καθημερινά «μάχη» για τη μετακίνησή τους.
Ο Αναστάσιος Παπαζαφείρης σημειώνει την απουσία ουσιαστικής πολιτικής για το κυκλοφοριακό: «Χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση. Αλλαγή νοοτροπίας, τόσο από τους πολίτες όσο και από τη δημοτική αρχή».
Επιχειρηματίες και έμποροι της Γερμανού ζητούν να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και να περιοριστεί το παρκάρισμα και στις δύο πλευρές και για τον σκοπό αυτό ζητούν συστηματικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων σε παρανόμως σταθμευμένα οχήματα.
“Μας κατέκλυσαν τα αυτοκίνητα” δείχνει η κυρία Γιάχου
Ο Θεόδωρος Μαλλιάς ζητάει τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης και ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο.
Η κ. Αμπατζή προτείνει διαβούλευση με τους κατοίκους και εμπλοκή τοπικών συλλόγων για την από κοινού διαμόρφωση μέτρων.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News