Πάτρα: Ο κινέζικος δράκος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Συνεργασία με την Huawei
Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα έρχεται στα μέρη μας για μια συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα,.
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη Huawei, αποτελώντας τον πρώτο Πανεπιστημιακό Φορέα στην Ελλάδα που συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy.
Η πρωτοβουλία «Huawei ICT Academy» είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο με στόχο την παροχή γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που εμπίπτουν στα πεδία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και σχετίζονται και με τα αντικείμενα σπουδών των ιδρυμάτων (τεχνητή νοημοσύνη/AI, ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, υποδομές υπολογιστικού νέφους/cloud computing, διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων/Big Data, ασύρματα δίκτυα, τεχνολογία 5G, διαδίκτυο πραγμάτων/ΙοΤ κλπ.). Το πρόγραμμα, που θεσμοθετήθηκε το 2015 καθοδηγείται από την εταιρεία Huawei και υλοποιείται μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο Ακαδημιών και καθηγητών – μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές.
Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης τόσο στους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, όσο και σε φοιτητές άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο λειτουργίας της Ακαδημίας «Huawei ICT Academy» οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν, κατόπιν σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και πλήρωσης συγκεκριμένων εκπαιδευτικών κριτηρίων, σε διεθνείς διαγωνισμούς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT competition) που διοργανώνονται ετησίως από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Σημειώνεται ότι στον περσινό διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν 150.000 σπουδαστές από 70 διαφορετικές χώρες.
Στο στόχο του προγράμματος «Huawei ICT Academy» για την καλλιέργεια ταλαντούχων φοιτητών για την ψηφιακή μεταμόρφωση των επιχειρήσεων προστίθεται η πρωτοβουλία «Job Fair», που διοργανώνεται μέσω του προγράμματος, με σκοπό τη σύζευξη μεταξύ σπουδαστών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Στο διεθνές δίκτυο Ακαδημιών «Huawei ICT Academy» συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 πανεπιστήμια και κολλέγια, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 3.000 καθηγητές Ακαδημιών και τα προσφερόμενα προγράμματα παρακολουθούνται από περίπου 60.000 φοιτητές ετησίως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΩΡΟΣ
Από τις αρχές Ιουλίου, νέος πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι ο καθ. Νίκος Βώρος. Η διοικητική αλλαγή στην δομή του τμήματος, συνοδεύτηκε και με μια ακόμα πολυ θετική εξέλιξη. Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος προβλέπεται η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
Για την σχετική απόφαση διατυπώθηκε θετική ομόφωνη γνώμη από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ).
Το Τμήμα διακρίνεται για την μεγάλη του εξωστρέφεια και τα ανταγωνιστικά προγράμματα που υλοποιεί, διατηρεί στενούς δεσμούς με παραγωγικές μονάδες και οργανωμένους κλάδους της οικονομίας, έχει αναπτύξει συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, δραστηριοποιείται στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης και παρέχει τη δυνατότητα στους απόφοιτους να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα εξειδίκευσης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News