Πάτρα: Πυροσβεστικό «κόλλησε» στο κέντρο της πόλης -Πυροσβέστης σε ρόλο τροχονόμου ΦΩΤΟ

Ο «γολγοθάς» πληρώματος Πυροσβεστικού οχήματος που ακινητοποιήθηκε για αρκετή ώρα επί της οδού Κορίνθου, στην Πάτρα.

Πυροσβεστικό

Τι συμβαίνει στο κέντρο της Πάτρας, όταν σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής ένα όχημα εκτάκτου ανάγκης, πρέπει να διασχίσει με μεγάλη ταχύτητα την οδό Κορίνθου, ώστε να φθάσει έγκαιρα στο σημείο όπου διατάχθηκε να επιχειρήσει;Το πιθανότερο είναι να ακινητοποιηθεί για ώρα μέσα στην κίνηση και να χαθεί πολύτιμος χρόνος, που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί και μοιραίος.

Κάτι ανάλογο συνέβη μέρα-μεσημέρι, όταν πυροσβεστικό όχημα με σειρήνες «κόλλησε» επί κεντρικής οδού Κορίνθου, στο ύψος της Τσαμαδού. Το πυροσβεστικό «ξέμεινε» κάπου ανάμεσα στην ατελείωτη ουρά ΙΧ αυτοκινήτων, χωρίς να μπορεί να κάνει κάποια παράκαμψη από διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, αφού αυτή ήταν κατειλημμένη από… διπλοπαρκαρισμένα οχήματα!

Ο πυροσβέστης συνοδηγός, όντας σε απόγνωση, κατέβηκε και απελπισμένος άρχισε να φωνάζει ν’ ανοίξει ο δρόμος. Μάταια όμως, διότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο! Ολη η Κορίνθου ήταν φρακαρισμένη και χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να μπορέσει το όχημα της ΠΥ να κινηθεί έστω και για λίγα μέτρα, αλλά μέχρι να διασχίσει ολόκληρη την Κορίνθου χρειάστηκε πολύ -κρίσιμο- χρόνο.

Πυροσβεστικό

Τέτοια περιστατικά, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά στον δρόμο, όπως επίσης σε Αγίου Ανδρέου, Μαιζώνος, Κωνσταντινουπόλεως και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της Πάτρας.

Αυτό που σχολίαζαν, με ειρωνεία, αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, είναι ότι στις περιπτώσεις διέλευσης οχήματος κάποιου επισήμου και συνοδευτικών του, οι δρόμοι της Πάτρας, με παρεμβάσεις της Τροχαίας είναι… ορθάνοικτοι, η κυκλοφορία απρόσκοπτη, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση!

Πόσο δύσκολο τελικά είναι, κάτι ανάλογο να εφαρμοστεί και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, ώστε η πόλη να «ανασαίνει» κανονικά και να μη σημειωθεί κάποια τραγική καθυστέρηση σε επείγον περιστατικό;

Η έξοδος της πόλης είναι «στραγγαλισμένη», «πνίγεται» από το κυκλοφοριακό και αποδεικνύεται, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί από τους υπευθύνους κάποια επαρκής και μόνιμη παρέμβαση, που να επιλύει άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα.