Σαλαμίνα: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;» λέει η αδερφή της 43χρονης – 8.000 τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας το 2023
«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;»
Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Σαββατοκύριακο από τις 6», μίλησε η αδερφή της 43χρονης, που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο, στη Σαλαμίνα.
Η αδερφη του θύματος περιέγραψε την κακοποίηση που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα στα χέρια του 71χρονου. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήρθε η αδερφή μου να μείνει μαζί μας στην Σαλαμίνα ,δεν την είχα δει να κακοποιείται. Αν σαν ζευγάρι είχαν διαφορές μέσα στο σπίτι τους, το οποίο ήταν μακριά, δεν έχω εικόνα.
Όσες φορές χρειάστηκε να είμαστε δίπλα της επειδή μας το ζήτησε, το κάναμε. Απορώ γιατί όσοι έλεγαν ότι άκουγαν τακτικά καβγάδες και φασαρίες δεν έκαναν κάτι. Πραγματικά απορώ», είπε χαρακτηριστικά.
Σαλαμίνα: Προκαλεί ο 71χρονος μετά τη δολοφονία της 43χρονης – «Ένας άνθρωπος λιγότερος στη γη»
«Είχε μια άρνηση για εργασίες και αυτό επιβάρυνε τον οικονομικό προϋπολογισμό του σπιτιού. Η αδελφή μου ζούσε με το επίδομα αναπηρίας του παιδιού καθώς δεν ήταν δυνατόν να εργαστεί. Δεν είχε άλλα έσοδα. Βοηθούσαμε και εμείς και ο πατέρας του παιδιού. Της λέγαμε “πόσο πια βρε κορίτσι μου να βοηθήσουμε κι εμείς οικονομικά;
Έχεις δίκιο” έλεγε η αδελφή μου. Ντρεπόταν προφανώς. Στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, διογκώθηκε το πρόβλημα μεταξύ τους και του είπε να φύγει. Έγινε μετά το σοβαρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό την Παρασκευή και στη συνέχεια φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», ανέφερε η αδερφή της 43χρονης.
Περισσότερες από 8.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας το 2023
Για το panic button και τη Γραμμή 15900, μίλησε η κ. Ζέφη Δημαδάμα στην εκπομπή της ΕΡΤ «NewsRoom», γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σχετικά με το panic button ανέφερε το πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του στην αποτροπή κακοποιητικών συμπεριφορών και τόνισε ότι έως σήμερα 1000 γυναίκες έχουν την εφαρμοφή αυτή στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ 140 την έχουν πατήσει το κουμπί. Η κ. Δημαδάμα δήλωσε ότι όλες τις φορές που κάποια γυναίκα πάτησε το κουμπί, οι αρχές έφτασαν στο σημείο και την προστάτευσαν. Ωστόσο, στην περίπτωση της 43χρονης στη Σαλαμίνα δεν πρόλαβε να το πατήσει. Επιπλέον, το panic button πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες περιχοές της χώρας, γνωστοποίησε η κ. Δημαδάμα.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στη Γραμμή 15900, που παρέχει 24ωρη στήριξη για θέματα ενδοοικογενειακή βίας.
Πηγή: ertnews
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News