Στο «κόκκινο» η τιμή της βενζίνης – Πού θα φτάσει μέχρι το τέλος του μήνα

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων.

τιμή

Στο «κόκκινο» η τιμή της βενζίνης, που αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμα περισσότερο στο τέλος του μήνα.

Nέες προβλέψεις από τους πρατηριούχους για την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης. Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής στον ΣΚΑΙ, τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια των μεγάλων αστικών κέντρων.

«Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει. Ήδη βρισκόμαστε στις 15 του μήνα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η τιμή της θα έχει ξεφύγει και ίσως δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της αμόλυβδης να πάει αρκετά πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ έτσι όπως βλέπουμε τις προβλέψεις και βάσει των εξελίξεων» πρόσθεσε. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολύ μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης. «Θα σας πω ενδεικτικά ότι τις 2 προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια ύφεση. Aυτή η ύφεση δεν φάνηκε. Τελικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε ότι σήμερα υπάρχει μια μέση τιμή στη βενζίνη 1,96 ευρώ το λίτρο αλλά αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική» σχολίασε.

Οι τιμές της βενζίνης στα νησιά

«Στα νησιά είναι ήδη απαγορευτική η τιμή της και δυστυχώς και σαν επισκέπτες δεν απολαμβάνουμε την επιστροφή του μεταφορικού ισοδύναμου για τα 33 νησιά, τα Κυκλαδονήσια. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα γιατί αυτό είναι μόνο για τους μόνιμους κάτοικους αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι πολύ ακριβό το προϊόν. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι το εξής: Δεν βλέπουμε πολύ μεγάλες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου .Το περασμένο Σάββατο η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 84 δολάρια και χθες έκλεισε στα 86,7 δολάρια.

Αυτές οι αυξήσεις που μας έχουν έρθει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα είναι τόσο μεγάλες που δεν είναι ανάλογες με τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου. Άρα είναι θέμα αύξησης της αγοράς της ζήτησης και της μείωσης των διαθεσίμων. Και αυτό ίσως προέρχεται από την εξαγγελία που έκαναν οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, που είπαν ότι θα μειώσουν την παραγωγή και αφετέρου είναι επόμενο του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία άρχισε τελικά να φαίνεται στην τσέπη μας».




Πηγή: enikos.gr