Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ονοματοδοσία του κλειστού προπονητηρίου του Απόλλωνα, που πλέον η αίθουσα-γήπεδο μπάσκετ θα ονομάζεται «Νίκος Καλογερόπουλος» στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα που «έφυγε» άδικά από τη ζωή και πρόσφερε πολλά στον Σύλλογο σε δύσκολες εποχές.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Βαγγέλης Λιόλιος, Φίλιππος Καμίσης, Βασίλης Γιαννόπουλος, Βασίλης Βλασταράς, Νίκος Μακρής, Ανδρέας Κολλυρόπουλος, Χρήστος Μήλας, Παναγιώτης Λυκούδης, Τάκης Τσαγκρώνης, Αντώνης Θεοφιλάτος, Κώστας Αποστολόπουλος, Γιώργος Αθανασίου, Γιάννης Μολφέτας, Κώστας Δελέγκος η σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Καλογερόπουλου, Κική και ο γιος του Γιώργος.
Η σχετική ανακοίνωση του Απόλλωνα έχει ως εξής:
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση ονοματοδοσίας του βοηθητικού γηπέδου του Απόλλωνα σε “Νίκος Καλογερόπουλος” στη μνήμη του παλιού παίκτη και παράγοντα της ομάδας μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Καλογερόπουλου, παλιοί φίλοι, συναθλητές, παράγοντες βόλεϊ και μπάσκετ, καθώς και εκπρόσωπος από το ΝΟΠ, όπου έγινε γνωστή και η δράση του Νίκου Καλογερόπουλου στον υγρό στίβου.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Νίκος Μούσιος, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Γιώργος Αθανασίου, καλώντας τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγέλλη Λιόλιο να μιλήσει για τον Νίκο Καλογερόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο του αναφερόμενος ότι τον γνώριζε και με την ιατρική του ιδιότητα.
Στη συνέχεια οι Ανδρέας Κολυρόπουλος, Γιώργος Καρατζάς και Νίκος Μακρής μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους ιστορίες από τον αείμνηστο παράγοντα της ομάδας μας.
Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Μακρής αναφέρθηκε σε μια ευχετήρια κάρτα που είχε πάει στο Νίκο Καλογερόπουλο για την γιορτή του, όπου αναφερόταν στην δημιουργία του γηπέδου του Απόλλωνα Μία κάρτα την οποία του ζήτησε ο εκλιπών να την δώσει όποια στιγμή θεωρήσει κατάλληλη στον γιο του. Κάτι που έγινε στη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Νίκο Μάκρη.
Μεταξύ άλλων υπήρξε και εκπροσώπηση με τον Τάκη Καλοκαιρινό από το ΝΟΠ όπου έγινε γνωστή η αγωνιστική δράση του Νίκου Καλογερόπουλο στο πόλο όπου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα εφήβων.
Καθώς έγινε επίσημη πρόταση έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει και υλικό από το ΝΟΠ και το Νίκο Καλογερόπουλο στην αίθουσα.
Στο τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος, ενώ ο γιος του Γιώργος Καλογερόπουλος ευχαρίστησε όλους για την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του πατέρα του.
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
Το ιστορικό στέλεχος του Απόλλωνα, Γιώργος Καρατζάς, στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:«Είναι μία μεγάλη μέρα σήμερα για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και τον αείμνηστο
Νίκο Καλογερόπουλο.
Με τον Νίκο μεγαλώσαμε μαζί, σαν αδέλφια, στην γειτονιά του Όσιου Λουκά, πιο πάνω από τα Ψηλαλώνια.
Από μικρά παιδιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, παρακολουθούσαμε ως μικροί φίλαλθοι τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ (ποδόσφαιρο τότε, μπάσκετ και βόλεϊ).
Στη συνέχεια γίναμε και εμείς αθλητές του στο μπάσκετ και το βόλεϊ και μαζί με τους πολύ καλούς αθλητές τότε Βασίλη Μαρκολέφα, Δημήτρη Λαμπίρη, Βασίλη Γεωργίου, Νίκο Δημόπουλο Άρη Καρατζά, Δημήτρη Στρατίκη, Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο, ψηλαλωνίτες όλοι και μαθητές του Γ΄ και Δ΄ Γυμνάσιου, κατορθώσαμε και αναδειχθήκαμε Πρωταθλητές στο μπάσκετ Πατρών στο εφηβικό το 1957 και στο ανδρικό το 1958, σπάζοντας έτσι την κυριαρχία της Ε.Α.Π. και του Σκαγιοπουλείου.
Κάναμε καλή αρχή, γιατί στην συνέχεια μας ακολούθησαν και επόμενοι αθλητές του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, μαζί με τους άξιους Διοικούντες, οι οποίοι ανέβασαν πιο ψηλά το μπάσκετ και το καθιέρωσαν στο Πανελλήνιο στα μεγάλα “σαλόνια” του αθλήματος, την Α΄Εθνική Κατηγορία. Σε πολύ καλές θέσεις ανέβασαν και το βόλεϊ.
Όταν ο αδελφός Νίκος σταμάτησε τον αθλητισμό, ασχολήθηκε ενεργά με τα διοικητικά του Συλλόγου, από διάφορα πόστα και κυρίως ασχολήθηκε με το βόλεϊ και μαζί με τους τότε προπονητές (Σπύρο Λυκούδη, Νίκο Μακρή κ.α.) είχαν συγκροτήσει πολύ καλές ομάδες στο άθλημα, οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στην περιοχή μας και ακόμα ψηλότερα.
Ευτυχώς, υπήρξε συνέχεια και κυρίως στα γυναικεία τμήματα, με την φροντίδα των εκάστοτε νέων διοικούντων και προπονητών, η οποία δικαιώνει και την δική του μεγάλη προσφορά.
Είναι επομένως, πολύ σωστή η απόφαση των Διοικούντων τώρα τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, το γήπεδο αυτό του βόλεϊ να “φέρει” το όνομά του – Νίκος Καλογερόπουλος.
Ελπίζω, να μας βλέπει ο Νίκος από εκεί που είναι τώρα, όλους εδώ τους ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ μαζί με τους φίλους του και την οικογένειά του, που ήλθαμε να τον τιμήσουμε για την προσφορά του και να αισθάνεται χαρούμενος γιατί οι μεγάλες προσπάθειές του δεν έγιναν χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του…».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News