Βελόπουλος για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και Σημίτη: «Θλίψη, ντροπή και αποχώρηση από το θέατρο της συγκάλυψης»

Με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος καταφέρθηκε από το βήμα της Βουλής εναντίον όλων όσοι –όπως είπε– συνέβαλαν στο «κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών», κατηγορώντας τους για συγκάλυψη, διαπλοκή και προκλητική αδιαφορία για τους πολίτες.

Βελόπουλος για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και Σημίτη: «Θλίψη, ντροπή και αποχώρηση από το θέατρο της συγκάλυψης»

«Σήμερα, μόνο θλίψη και απογοήτευση αισθανόμαστε, που γίνεται οργή» ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής, σχολιάζοντας το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την παραπομπή του Κ.Αχ. Καραμανλή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε βολές σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, ενώ μίλησε για «συγκάλυψη» της υπόθεσης, για έγγραφα που «εξαφανίστηκαν» και για πορίσματα που «αλλάχθηκαν επειδή δεν βόλευαν».

Ο Βελόπουλος υποστήριξε ότι δύο χρόνια μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν εντοπιστεί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη «παρακώλυση» του έργου των ειδικών δυνάμεων και της έρευνας: «Δεν αφήσατε τα σκυλιά να ψάξουν στα συντρίμμια, αλλοιώσατε τον τόπο του εγκλήματος, αποκρύψατε το φορτίο του τρένου, δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, ούτε εκταφές».

Αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε πως από το 2024 το κόμμα του είχε αναδείξει το σκάνδαλο, κατονομάζοντας και το ΠΑΣΟΚ ως εμπλεκόμενο, λέγοντας πως «δεν είναι μόνο 1-2 τα άτομα που εμπλέκονται – είναι περισσότερα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε και την κυβέρνηση για τη φημολογούμενη αγορά του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού πρέπει να σπαταληθούν για να αγοραστεί το σπίτι του Σημίτη, του αρχιερέα της διαπλοκής».

Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ταξική αδιαφορία και κοινωνική αναλγησία: «Εσείς κάνετε διακοπές στα Κουφονήσια και στη χλιδή, ενώ οι Έλληνες στα μπαλκο-νήσια και στο α-πένταρο γαλάζιο. Τους κάνατε απένταρους».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για τα θαλάσσια πάρκα και την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων, τις χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία», λέγοντας πως μόνο οι Έλληνες μπορούν να σώσουν τη χώρα: «Πάντα οι σύμμαχοι μάς πουλούσαν. Αν περιμένετε από τη Chevron να σας σώσει, γελιέστε».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βελόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη συζήτηση: «Δεν θα συμμετάσχουμε στο θέατρο της χάλκευσης της αλήθειας. Ντροπή για το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών».