Ζάκυνθος: Αποκαλύψεις σοκ για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου – Τη μαχαίρωσαν για να τη ληστέψουν
Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πολυτελών βιλών στη Ζάκυνθο, τις οποίες νοίκιαζε έναντι 900 ευρώ τη βραδιά

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη στυγερή δολοφονία της 69χρονης συμβολαιογράφου Μαρίζας Τερτσέτη Παπαδάτου στη Ζάκυνθο. Το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία φαίνεται να είχε σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ και έναν χρόνο, από τρεις άνδρες που, σύμφωνα με τις Αρχές, πίστευαν ότι μέσα από τη ληστεία θα έλυναν τα οικονομικά τους προβλήματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πολυτελών βιλών στη Ζάκυνθο, τις οποίες νοίκιαζε έναντι 900 ευρώ τη βραδιά. Ο ίδιος εργαζόταν επίσης ως μπογιατζής. Ο 54χρονος φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα στην άτυχη γυναίκα, μαχαιρώνοντάς την στον μηρό, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.
Επιχείρηση αποτροπής διαφυγής
Ο 54χρονος συνελήφθη στις 24 Μαΐου με την πρόφαση της παραβίασης οικοδομικού κανονισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πραγματικός λόγος της σύλληψης ήταν η προσπάθεια των Αρχών να αποτρέψουν την ενδεχόμενη διαφυγή του στο εξωτερικό, καθώς θεωρείτο ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία.
Σχεδίαζαν το έγκλημα επί έναν χρόνο
Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν οργανώσει το «χτύπημα» εδώ και έναν χρόνο. Οργάνωναν βήμα προς βήμα την επίθεση, με την πεποίθηση ότι θα παραμείνουν ασύλληπτοι. Ωστόσο, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν κρίσιμες διασυνδέσεις που οδήγησαν στη σύλληψή τους.
«Κλειδί» στην υπόθεση φαίνεται πως ήταν ο 50χρονος συγκατηγορούμενος του 54χρονου, ο οποίος διέμενε στη Νεμέα, αλλά βρισκόταν στη Ζάκυνθο κατά την επίμαχη χρονική περίοδο. Μάλιστα, διέμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ιδιοκτησίας πατέρα και γιου – συγκατηγορούμενων επίσης στην υπόθεση.
Ο 50χρονος έφυγε από το νησί λίγες ώρες μετά το φονικό, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας.
Οι τρεις κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Παρασκευή
Οι τρεις άνδρες που έχουν συλληφθεί, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 30 Μαΐου. Ο 54χρονος αρνείται την ενοχή του, σε αντίθεση με τον γιο και τον συγγενή του, οι οποίοι φέρεται να έχουν ήδη καταθέσει λεπτομέρειες για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.
Μαρτυρία-σοκ του γιου του φερόμενου ως δολοφόνου
Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ο γιος του 54χρονου, αλλά και αδελφός ενός από τους συγκατηγορούμενους, υποστηρίζει ότι η οικογένειά του δεν είχε ανάγκη χρημάτων και πως ο αδελφός του είναι «θύμα».
«Όπως ξέρω τον αδελφό μου, δεν υπήρχε περίπτωση να ήξερε και να τους πήγε εκεί. Τον έχουν κοροϊδέψει. Ο αδελφός μου ξέρει πως είχαν πάει για μπύρες. Τα σπίτια αυτά που έχουμε έχουν φτιαχτεί με κόπο. Λεφτά είχαμε σαν οικογένεια. Δουλεύαμε όλοι. Και τα σπίτια πήγαιναν καλά και ο πατέρας μου δούλευε σε μία εταιρεία», αναφέρει.
Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος και ζητά συγγνώμη: «Αν ξέραμε κάτι, θα τον είχαμε σταματήσει».
Πάλευε να σωθεί – Τραγική η κατάληξη
Η 69χρονη συμβολαιογράφος, σύμφωνα με τις καταθέσεις, προσπάθησε να αντισταθεί στους δράστες κατά την εισβολή στο σπίτι της. Η αντίστασή της φαίνεται πως εξόργισε τον 54χρονο, ο οποίος τη μαχαίρωσε, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Οι δράστες διέφυγαν, αφήνοντάς την αβοήθητη, αιμόφυρτη μέσα στο σπίτι της.
Το φρικτό έγκλημα συγκλονίζει όχι μόνο τη Ζάκυνθο αλλά και ολόκληρη τη χώρα, με την τοπική κοινωνία να ζητά την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία για τους υπαίτιους. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, με τις Αρχές να εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στα κίνητρα και στις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News