ΖΩΝΤΑΝΑ Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Μερτς μετά την συνάντησή τους στην Καγκελαρία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που έγινε δεκτός στην Kαγκελαρία από τον νέο Γερμανό καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και άνοιξε τη συζήτηση για τη νέα φάση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Για πάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο, με τον Μητσοτάκη να είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που γίνεται δεκτός στην Kαγκελαρία μετά την εκλογή Μερτς από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Η ατζέντα των συνομιλιών επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα της διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής: η πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από τη δεκαετή κρίση, η ενίσχυση των επενδύσεων και του διμερούς εμπορίου, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι μεταναστευτικές ροές.
Η Αθήνα προσβλέπει σε στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με το Βερολίνο, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη επανακαθορίζει τους συσχετισμούς ισχύος και τον ρόλο της στον παγκόσμιο χάρτη, με επίκεντρο τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σχέδιο για την Αχαΐα έρχεται ο Μητσοτάκης, επί τάπητος οι προτάσεις του Επιμελητηρίου
Γυναίκα στην Πάτρα κατήγγειλε για βιασμό τον άνδρα της
Ο καιρός 13/5: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Λάρισα: Τι ισχυρίστηκε ο 21χρονος μητροκτόνος, θα εξαφάνιζε το πτώμα με ξαδελφό του ΒΙΝΤΕΟ
Δυνατός σεισμός στο Αιγαίο τα ξημερώματα, αισθητός μέχρι την Αττική
Ερευνα για κακοποίηση ανήλικης από τη μητέρα της στην Πάτρα
Εκλογές Αλβανία: Ανανέωση θητείας για Ράμα, σαρωτική ήττα για Μπερίσα
Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα του Regional Growth Conference
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News