Ζουν για το Σάββατο τα κέντρα της Πάτρας- Υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων στην ΠτΔ
Από την περίοδο της κρίσης και έπειτα, τα νυχτερινά μαγαζιά δουλεύουν κυρίως Παρασκευή και Σάββατο, προσπαθώντας να μείνουν όρθια από το κύμα ακρίβειας που έχει αγγίξει τον μέσο πολίτη.
Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, συνήθως οι περισσότεροι αναζητούν λύσεις διασκέδασης με μία από τις επιλογές να είναι τα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Από την περίοδο της κρίσης και έπειτα, τα νυχτερινά μαγαζιά δουλεύουν κυρίως Παρασκευή και Σάββατο, προσπαθώντας να μείνουν όρθια από το κύμα ακρίβειας που έχει αγγίξει τον μέσο πολίτη.
Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», θέλοντας να δει τι συμβαίνει φέτος στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, επικοινώνησε με τρεις υπευθύνους γνωστών κέντρων διασκέδασης -τα «Αστέρια», το «Χάραμα» και τα «Papakia Live Stage»- για να διαπιστώσει τι ισχύει και κατά πόσο η διασκέδαση αποτελεί είδος πολυτελείας.
Πόσο κοστίζει ένα μπουκάλι, υπάρχει ανταπόκριση και πόσο κοστίζει το ποτό στο μπαρ; Αυτά ήταν τα τρία κοινά ερωτήματα.
Μάνος Γεωργακάκης (υπεύθυνος στα Αστέρια): «Παρά τις μεγάλες ανατιμήσεις και στα ποτά και στα αναψυκτικά, έχουμε απορροφήσει τις αυξήσεις και έχουμε κρατήσει τη φιάλη στα 120 ευρώ και για τις δύο μέρες στα έξι άτομα, ενώ έχουμε και δυνατότητα για φοιτητές, με το μπουκάλι να φτάνει το 80 ευρώ. Αυτά ισχύουν για την εποχή που δεν έχουμε κάποιο event ή κάποιο μεγάλο όνομα από την Αθήνα, όπου εκεί υπάρχει αύξηση του μπάτζετ και αυξάνονται και οι τιμές. Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, μπορώ να πω ότι μετά την εποχή του covid, οπότε ο κόσμος ξεκίνησε να βγαίνει ξανά, είδαμε ότι έχει περιοριστεί και βγαίνει μόνο δύο μέρες την εβδομάδα. Στο δικό μας μαγαζί, ο βασιλιάς της διασκέδασης παραμένει το Σάββατο, όπου οι πληρότητες είναι σε υψηλά επίπεδα που αγγίζουν το 80 με 90%. Την Παρασκευή η κινητικότητα είναι σε μέτρια επίπεδα και δουλεύουμε κυρίως για να συντηρήσουμε την επιχείρηση, αλλά αυτό είναι και ανάλογα με το αν υπάρχει κοντά μια μεγάλη ονομαστική εορτή. Σε ό,τι αφορά το ποτό στο μπαρ, κοστίζει 8 με δέκα ευρώ για να καλύψουμε όλες τις επιλογές των πελατών και προσπαθούμε και εμείς να κρατήσουμε το μαγαζί, προσφέροντας και την καλύτερη ποιότητα».
Στέφανος Οικονόμου (Χάραμα): «Παρά τις αυξήσεις και παρότι στο σχήμα μας υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως είναι οι going through και ο Γ. Πετράκος, έχουμε κρατήσει σταθερές τις τιμές τα τελευταία δύο χρόνια με τη φιάλη να κοστίζει 120 ευρώ. Μέχρι στιγμής η κίνηση είναι ικανοποιητική, την Παρασκευή υπάρχει ανταπόκριση, όμως εννοείται ότι η καλύτερή μας μέρα είναι το Σάββατο, όπου οι πληρότητες είναι πολύ καλές. Δυστυχώς, οι εποχές που οι Ελληνες διασκέδαζαν 7 μέρες την εβδομάδα έχουν περάσει και εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται για να δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ξεσκάσει, καθώς το έχει ανάγκη. Η τιμή του ποτού στο μπαρ είναι μόλις στα 8 ευρώ και ο πελάτης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα 6,5 ωρών, με 20 άτομα επί σκηνής. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε προσιτή διασκέδαση σε όλους».
Aντώνης Καμπάκος (papakia live): «Και αυτό τον χειμώνα έχουμε κρατήσει τις τιμές στο μπουκάλι χαμηλές, δηλαδή στα 100 με 120 ευρώ και 20 ευρώ το πανέρι των λουλουδιών. Για φοιτητές, το μπουκάλι είναι στα 80 ευρώ γιατί πρέπει να έχουμε επιλογές για όλες τις περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής η κινητικότητα είναι μέτρια και επί της ουσίας δουλεύουμε μόνο μια μέρα, το Σάββατο. Δυστυχώς, την Παρασκευή τα πράγματα είναι υποτονικά, οι παρέες είναι μετρημένες, όταν πριν από λίγα χρόνια γινόταν χαμός. Το Σάββατο οι πληρότητες είναι καλύτερες, έρχεται ο κόσμος να διασκεδάσει, ωστόσο δεν γίνεται να βγει ένα μαγαζί με μία μέρα την εβδομάδα, όμως έχουμε επιλέξει να κρατάμε ανοιχτό το μαγαζί για να δίνουμε μεροκάματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Το ποτό έχει 8 ευρώ το απλό και δέκα ευρώ το σπέσιαλ. Αυτά ισχύουν για το χρονικό διάστημα που δεν έχουμε εορταστική περίοδο ή κάποιο άλλο μεγάλο όνομα τραγουδιστή. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την ακρίβεια, οι τιμές έχουν μείνει χαμηλές όσο τον δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεσκάσει, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη. Ειδικά στην Πάτρα, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει θέμα σε αντίθεση με άλλες πόλεις, όπου υπάρχει πτώση στον τζίρο της νυχτερινής διασκέδασης, όμως όχι τόσο πολύ όσο εδώ».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News