Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Ας αφήσουμε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας (ΦΣΑ) να διαχειριστεί με ανεξαρτησία τα του οίκου του»
Τι ανέφερε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορά με το από 9-10-2024 δελτίο τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας (ΦΣΑ) το οποίο πραγματεύεται το αμφιλεγόμενο ζήτημα του ασυμβίβαστου που έθεσε ο νόμος 5041/2023 κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.
Η αναφορά περιέχει το δίκαιο αίτημα του ΔΣ του ΦΣΑ να μπορεί να εκλέγει τον πρόεδρό του χωρίς επιλεκτικά ασυμβίβαστα, όταν τέτοια δεν ισχύουν για όσους σύμφωνα με το δελτίο τύπου απεργάστηκαν και δρομολόγησαν αυτές τις εξελίξεις. Επιπλέον γίνεται λόγος για τη σπουδή που υπήρξε για την εφαρμογή του νόμου 5041/2023 περί λειτουργίας των φαρμακευτικών συλλόγων.
Τέλος, στο κείμενο της αναφοράς επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα δικαστικά εριζόμενο θέμα, αφού η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ήταν οριακή με ψήφους 12 προς 9 υπέρ της γνώμης της πλειοψηφίας αλλά και για ένα ζήτημα που εγείρει έντονες αμφιβολίες ηθικής διάστασης. Όλα αυτά εντείνουν το αίσθημα περί «φωτογραφικής διάταξης» τιμωρητικού χαρακτήρα και πρέπει να αποτελέσει λόγο αναθεώρησής της από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.
Το κείμενο της αναφοράς:
Ο Βουλευτής Αχαΐας, Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων καταθέτει το από 9-10-2024 δελτίο τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας (ΦΣΑ) το οποίο πραγματεύεται το αμφιλεγόμενο ζήτημα του ασυμβίβαστου που έθεσε ο νόμος 5041/2023.
Στο δελτίου τύπου του ο ΦΣΑ αναφέρει ότι «Στην πολιτική δίωξη κατά του Προέδρου μας και κατά συνέπεια κατά του Συλλόγου μας έχουμε απαντήσει όλα τα ένδικα μέσα, θεωρώντας ότι ο πρόσφατος νόμος 5041/2023 περί λειτουργίας των φαρμακευτικών συλλόγων έχει ακυρώσει τις διατάξεις που επικαλείται η Περιφέρεια» και ότι «…τελικά γινόμαστε μάρτυρες φωτογραφικών διατάξεων, που αποκλείουν νόμιμα εκλεγμένους από θέσεις διοίκησης».
Το δελτίο τύπου θέτει, επίσης, μια σειρά ερωτημάτων, μεταξύ άλλων γιατί τέτοια σπουδή να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις, προτρέχοντας της νομικής οδού».
Πρόκειται για ένα και δικαστικά εριζόμενο θέμα, καθώς η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ήταν οριακή με ψήφους 12 προς 9 υπέρ της γνώμης της πλειοψηφίας αλλά και για ένα ζήτημα που εγείρει έντονες αμφιβολίες ηθικού χαρακτήρα. Αυτές οι δύο πτυχές του εντείνουν το αίσθημα περί «φωτογραφικής διάταξης» εκδικητικού και τιμωρητικού χαρακτήρα και πρέπει να αποτελέσει λόγο αναθεώρησής της από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.
Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της αναφοράς και της επιστολής και ενημέρωση για τις ενέργειές σας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News