Αχαΐα: Αστυνομία εν δράσει – «Γνωρίζουν πολλά αλλά δεν μιλούν…»

Σε εφαρμογή η τακτική αιφνιδιασμού της ΕΛΑΣ με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας-παραβατικότητας κατά προτεραιότητα στην Αιγιάλεια. Στον σχεδιασμό εντάσσονται και οι συνεχείς έφοδοι σε «κόκκινες» περιοχές με σημείο αναφοράς τους καταυλισμούς ρομά.

Αχαΐα

Θέλουμε να χτυπήσουμε την εγκληματικότητα στην περιοχή της Αιγιάλειας» τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας πως «κάποιοι νομίζουν πως η περιοχή είναι τσιφλίκι τους».

Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη ενισχύθηκε το Τμήμα Ασφάλειας και αναμένεται να αυξηθεί η δύναμη -στο μέτρο του δυνατού- όπως επισημαίνεται και στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αιγίου.

Οπως έχει διαπιστωθεί, εκτός από τους ντόπιους παραβατικούς, η Αιγιάλεια και η ευρύτερη περιφέρεια προσελκύουν και «επισκέπτες» που συνήθως εκδράμουν από περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής αυθημερόν, «χτυπούν» και φεύγουν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει ήδη μπει σε εφαρμογή η τακτική αιφνιδιασμού με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας-παραβατικότητας. Στον σχεδιασμό εντάσσονται και οι συνεχείς έφοδοι σε «κόκκινες» περιοχές με σημείο αναφοράς τους καταυλισμούς ρομά. Και αυτό γιατί, όπως έχει προκύψει από τον σχηματισμό πληθώρας δικογραφιών για κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και δολιοφθορές σε δημοτικές εγκαταστάσεις που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία κατά κύριο λόγο οι δράστες προέρχονται από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. Αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και οικογένειες που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους περιοχών που γειτνιάζουν με καταυλισμούς, σε Ροδοδάφνη, Μεγανίτη κ.λπ.

Πάτρα: Έφοδος και συλλήψεις στον καταυλισμό των ρομά στον Ριγανόκαμπο

Ο ΦΟΒΟΣ

Αρκετά είναι και τα περιστατικά για τα οποία ενημερώνεται η τοπική ΕΛΑΣ, ωστόσο τα θύματα διστάζουν να υποβάλουν μήνυση κατά των δραστών υπό τον φόβο αντιποίνων, με αρκετούς εξ αυτών, όπως είχε αναδείξει η «Π», να σκέφτονται ακόμα και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να «σωθούν».

Οπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», πολλές φορές τα θύματα ή αυτόπτες μάρτυρες των συμβάντων, αν και γνωρίζουν την ταυτότητα των υπόπτων, αποφεύγουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στις Αρχές, φοβούμενοι «μπλεξίματα», τακτική που δυσχεραίνει σε μέγιστο βαθμό την εξιχνίαση υποθέσεων και τη σύλληψη των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως κάτοικοι της Ροδοδάφνης και των γύρω περιοχών, προ διετίας -έχοντας φθάσει ο κόμπος στο χτένι- ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη σύσταση νομικής επιτροπής, με σκοπό την απευθείας καταγγελία των περιστατικών στην Αστυνομία μέσω εκπροσώπων της, ωστόσο και αυτή η προσπάθεια «ναυάγησε»…