Ορμή ΑΡΙΣΤΑ: Τα φροντιστήρια των επιτυχιών πάντα κοντά στο μαθητή
Συμβουλές στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις πανελλήνιες που αρχίζουν σήμερα. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός δεν τελειώνει η ζωή μ’ αυτές.
Το βασικότερο όλων είναι να πιστέψετε στο στόχο σας και να καταλάβετε πως οι εξετάσεις αυτές είναι για σας, είναι για μαθητές και μαθήτριες Γ´ Λυκείου και όχι για τους καθηγητές σας, άλλους επιστήμονες ή για τους κηδεμόνες σας.
Είναι για εφήβους 18 ετών, και για πλήθος μαθητών στην Ελλάδα, άρα είναι “στα μέτρα σας”.
Τα θέματα έχουν διαβάθμιση και ως εκ τούτου μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί βήμα βήμα απαντώντας σιγά σιγά σε πολλά και σε όλα .
Ετοιμαστήκατε κυρίως τα τελευταία χρόνια με τον τρόπο του ο καθένας και η καθεμιά σας, άρα θα αμειφθείτε !
Μη νομίζετε πως είναι βουνό αδιάβατο, είναι νορμάλ διαδικασία που την έχουν (και έχουμε) περάσει εκατομμύρια μαθητές σαν εσάς μέχρι τώρα και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν και άλλοι μαθητές και άλλες μαθήτριες.
Όσοι βλέπουν διαρκώς τον στόχο τους, όταν έχουν στο νου τους τον σκοπό, τον φτάνουν, τον πετυχαίνουν, ακόμη και από τα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια, αλλά τον φτάνουν αρκεί να τον πιστέψουν.
Πορευτείτε προς τον στόχο σας και θα τον κατακτήσετε. Όσο πιο μεθοδικά τόσο πιο ήρεμα και σίγουρα.
Τώρα που έφτασε η στιγμή και ο “αγώνας” είναι μπροστά μερικές απλές συμβουλές:
* Αυτές τις μέρες να κοιμάστε νωρίς ( ποτέ μετά τις 11μμ) και να ξυπνάτε νωρίς ώστε το μυαλό σας να είναι καθαρό και ξεκούραστο.
* Όταν σας δώσουν τα θέματα, να τα διαβάσετε όλα προσεκτικά. Ξεκινάτε από το ευκολότερο, μην εστιάζετε σε κάποιο που σας φάνηκε παράξενο (ο εγκέφαλος εστιάζει στο φόβο, είναι φυσιολογική αντίδραση όταν βλέπουμε κάτι για πρώτη φορά). Αφήστε το δύσκολο για το τέλος, όταν η καλή ψυχολογία που θα έχετε λύνοντας πρώτα τα υπόλοιπα, τότε θα το τακτοποιήσετε και αυτό.
* Χρησιμοποιήστε το πρόχειρο για τα τελείως απαραίτητα και στη συνέχεια περάστε τα στο καθαρό με τον καλύτερο τρόπο – χωρίς μουτζούρες και όσο γίνεται με καλύτερη γραφή.
* Δεν έχει καμία σημασία η σειρά με την οποία θα γράψετε τα θέματα για τον βαθμολογητή.
* Συνήθως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συμπέρασμα του προηγούμενου θέματος σε επόμενο ερώτημα ανεξάρτητα αν το έχετε αποδείξει ή όχι. Απλούστερα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. το Γ2 θέμα ή συμπέρασμά του, στο επόμενο ή και σε άλλα, άσχετα αν έχετε αποδείξει το Γ2 !
Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες σας
Η εμπειρία μας (σαράντα χρόνια) με τις εξετάσεις και με χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που έχουμε εκπαιδεύσει με τις σπουδαίες επιτυχίες τους, μας οδήγησε στα παραπάνω.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2023
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News