Απαντήσεις σε όλα τα χριστουγεννιάτικα ερωτήματα που γκουγκλάρουμε κάθε χρόνο

Κάθε ερώτηση έχει και την απάντησή της!

xmas

Κάθε χρόνο μπορεί και να έχουμε τα ίδια ακριβώς χριστουγεννιάτικα ερωτήματα και να περνάμε ώρα στο Google ψάχνοντας για τις απαντήσεις.

Τώρα όμως, όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε, είναι συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Γιατί τρώμε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα;

Η πλήρης ανάπτυξη της γαλοπούλας ολοκληρώνεται μέχρι το φθινόπωρο και ως εκ τούτου το χειμώνα είναι στα καλύτερά της. Επιπλέον, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη από τα περισσότερα πουλιά, φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή στο τραπέζι μας.

Εκτός αυτού, ο Κάρολος Ντίκενς, ο οποίος λάτρευε τη γαλοπούλα, μέσα από τις ιστορίες του την κατέστησε μέρος των βρετανικών Χριστουγέννων, ενώ σε όλο αυτό συνέβαλε και η αμερικανική τηλεόραση.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι στις 25 Δεκεμβρίου;

Ένας ιστορικός της εκκλησίας πίστευε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε εννέα μήνες μετά την επέτειο της δημιουργίας του κόσμου, που υπολόγισε ότι ήταν στις 25 Μαρτίου, ενώ οι Ρωμαίοι είχαν ήδη μια γιορτή την ίδια εβδομάδα που θα μπορούσε να «επαναχρησιμοποιηθεί» και από τους πρώτους Χριστιανούς.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν ισχύει, η Εκκλησία όρισε την 25η Δεκεμβρίου ως επίσημη ημέρα των Χριστουγέννων πριν από περισσότερα από 1.600 χρόνια. Ας το πάρουμε απόφαση και ας συνεχίσουμε τις ζωές μας.

Πότε βγάζει λόγο ο Βασιλιάς;

Από το 1932 ο βασιλιάς ή η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου την ημέρα των Χριστουγέννων στέλνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα στους υπηκόους. Αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη για τον βασιλιά Κάρολο μετά τον θάνατο της μητέρας του και η πρώτη «ομιλία του βασιλιά» έπειτα από επτά δεκαετίες. Συνήθως προγραμματίζεται στις 15:00 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, ανήμερα των Χριστουγέννων και μεταδίδεται στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο.

Πότε πρέπει να ξεστολίσουμε το δέντρο και το υπόλοιπο σπίτι;

Ορισμένες παραδόσεις προτείνουν να μαζέψουμε τα χριστουγεννιάτικα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Ενδεχομένως αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα πραγματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα διαρκούν περίπου τέσσερις εβδομάδες μετά την κοπή τους. Έτσι, σε εποχές που οι άνθρωποι στόλιζαν κυρίως αληθινό δέντρο, αυτό έπρεπε να φύγει από το σπίτι το πολύ μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Πώς καταφέρνει ο Άγιος Βασίλης να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε μια νύχτα;

Ο Άγιος Βασίλης έχει στη διάθεσή του περίπου 30 ώρες για να παραδώσει δώρα σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά. Έτσι, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε διάφορες θεωρίες όπως η κβαντομηχανική, που του προσδίδουν την ιδιότητα να βρίσκεται παντού ταυτόχρονα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τους κβαντικούς φυσικούς ότι ο Άγιος Βασίλης αξιοποιεί στο έπακρον αυτό που αποκαλούμε «μακροσκοπική κβαντική συνοχή»» προτείνει ο καθηγητής Γκουλ του Trinity College του Δουβλίνου. Όλα αυτά ωστόσο ακούγονται αρκετά ανόητα και πάντα μπορούμε να αποδεχθούμε την απλή εξήγηση ότι κάτι μαγικό παίζει εδώ πέρα.