Διάρρηξη στα γραφεία υπουργείων: Στο φως εικόνες που προβληματίζουν για τα μέτρα ασφαλείας

Οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη, όμως, γεννώνται ερωτήματα για το πώς κατάφεραν να μπουν στο κτίριο οι δράστες με δεδομένο ότι συνήθως σε όλα τα υπουργεία υπάρχει φύλαξη και μάλιστα το περιστατικό έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Διάρρηξη

Δίχως να… βιάζονται και κανένας να τους “ενοχλήσει”, άγνωστοι κατάφεραν να διαρρήξουν το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην οδό Δραγατσανίου στο κέντρο της Αθήνας, από όπου άρπαξαν laptop και στη συνέχεια έφυγαν… σαν κύριοι.

Στην φωτογραφία ντοκουμέντο του enikos.gr από την διάρρηξη, φαίνονται οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, και με τους υπολογιστές που άρπαξαν, στα σακίδιά τους.

Διάρρηξη

 

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που ερευνούν οι Αρχές, φαίνονται τέσσερα άτομα να έχουν μπει μέσα στο κτίριο. Άρπαξαν 30 καινούρια laptop, τα οποία είχαν προμηθευτεί στο υπουργείο. Οι υπολογιστές δεν είχαν κανένα αρχείο, καθώς δεν είχαν καν τεθεί σε λειτουργία.

Αρχικά οι δράστες ανέβηκαν στον 5ο όροφο, όπου στεγάζεται το τμήμα Πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, έψαξαν τους χώρους και δεν βρήκαν κάτι. Στη συνέχεια πήγαν στον 7ο όροφο στο τμήμα Πληρωμής και Δαπανών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής. Από εκεί άρπαξαν 30 laptop πακεταρισμένα.

Οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη, όμως, γεννώνται ερωτήματα για το πώς κατάφεραν να μπουν στο κτίριο οι δράστες με δεδομένο ότι συνήθως σε όλα τα υπουργεία υπάρχει φύλαξη και μάλιστα το περιστατικό έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

«Έφυγαν από την γκαραζόπορτα που είναι στην στοά»

Ένας υπάλληλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «”δούλεψαν” περίπου 30-40 λεπτά, και κατεβαίνοντας με τα σακίδια στην πλάτη, έφυγαν από την γκαραζόπορτα που είναι στην στοά».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δράστες φέρεται να ήξεραν ακριβώς που πήγαιναν και φέρεται να είχαν πλήρη γνώστη διαμόρφωσης του χώρου. Και όλα αυτά, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, είχε σημειωθεί βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.

Εύλογα, δημιουργείται το ερώτημα για το εάν θεωρείται στόχος υψηλής επικινδυνότητας ένα υπουργείο που είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχει μία αρμόδια επιτροπή με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που εκείνοι κρίνουν ποιοι στόχοι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φυλάσσονται.

Από αυτήν την επιτροπή, έχει αποφασιστεί πως μόνο 3 υπουργεία είναι υψηλού κινδύνου: Το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχει μία επιτήρηση των κτιρίων και των εγκαταστάσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Επιμελητήριο Αχαΐας: Τρίτη ήττα Μαρλαφέκα… πριν από τις εκλογές!

Συντάξεις Οκτωβρίου 2024: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά στο σχολείο; Το υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες

Πάτρα: Μειωμένη η τιμή στα καυσόξυλα – Πτώση 10% στην ελιά σε σχέση με το 2023

ΔΥΠΑ: Ανοιχτές οι αιτήσεις για τις σχολές τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων

Σουβλάκι: «Τσιμπάει» η τιμή του, πόσο θα φτάσει το δημοφιλές fast food