Προ των πυλών βρίσκεται η ακύρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της σεζόν 2020-2021. Η πανδημία του κορονοϊού μοιάζει αξεπέραστο εμπόδιο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που βρίσκεται «στην εντατική» και θα δώσει μάχη για να ανακάμψει όταν με το καλό δοθεί το πράσινο φως για έναρξη της δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε κάνει η ΕΠΣ Αχαΐας, αν τα πρωταθλήματα ξεκινούσαν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, τότε υπήρχε τρόπος να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα μέχρι τον Ιούνιο παίζοντας Τετάρτη – Κυριακή, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η έγκριση ούτε καν για προπονήσεις. Μοναδική προϋπόθεση να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και να ολοκληρωθούν είναι να αλλάξει η προκήρυξη με εντολή ΕΠΟ και να μην γίνονται τεστ κορονοϊού. Και μόνο διαβάζοντάς το κανείς, μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι τη 1η Νοεμβρίου 2020, παίχθηκε ποδόσφαιρο μόλις 84 ημέρες! Συγκεκριμένα, τα διαστήματα 5 Ιανουαρίου – 23 Φεβρουαρίου και 26 Σεπτεμβρίου – 1 Νοεμβρίου. Αυτό ήταν όλο κι όλο και μάλλον δεν πρόκειται να δούμε άλλο ποδόσφαιρο μέσα στη χρονιά. Συνολικά 477 παιχνίδια σε Α’ – Β’ και Γ’ Κατηγορία μέχρι τώρα.
Την περυσινή σεζόν δεν διεξήχθησαν πλέι οφ, πλέι άουτ και γενικότερα αγώνες κατάταξης, αφού σταμάτησαν τα πάντα και όλα κρίθηκαν στην τροποποίηση της προκήρυξης που η ΕΠΟ έδωσε το δικαίωμα στις ΕΠΣ να κάνουν.
Πάμε στο παρόν. Τα πρωταθλήματα διακόπηκαν από την 1η Νοεμβρίου. Επειδή, όμως όλα δείχνουν, ότι πάμε για συνεχόμενες παράτασεις του lockdown, η σεζόν θα ολοκληρωθεί πολύ πιο πρόωρα από την προηγούμενη. Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι πιθανότατα οδηγούμαστε στην ακύρωση της σεζόν όσον αφορά το ερασιτεχνικό, ενώ πολλές πιθανότητες υπάρχουν και για τη Γ’ Εθνική. Αλλωστε, είναι αδύνατο και άδικο να βγουν πρωταθλητές και να υποβιβαστούν ομάδες κρίνοντας από 5-6 αγώνες. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη νέα σεζόν.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ
Παρότι ποδοσφαιριστές και προπονητές πιέζουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εν τούτοις η Πολιτεία δυσκολεύεται να δώσει το «οκέι» γιατί στη μέση μπαίνουν πολλά. Πρώτα απ’ όλα οι παράγοντες που δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο στα γήπεδα, αφού οικονομικά έχουν στερέψει. Και επίσης, το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι το ποιος θα καλύψει οικονομικά τη διενέργεια των τεστ. Οι ομάδες αποκλείεται. Οπότε και εκεί πέφτει το βάρος στην Πολιτεία, που δεν φαίνεται και τόσο πρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλία. Και θυμηθείτε μια κουβέντα που είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, πριν από δύο μήνες περίπου: «Μόνο με τεστ θα πάμε μέχρι τον Μάιο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά». Για τη Football League, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, όμως και εκεί τίποτα δεν είναι σίγουρο.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
FOOTBALL LEAGUE
Τι σημαίνει όμως ολοκληρωμένο σχέδιο; Σημαίνει πλέον ότι η ΕΠΟ (και η Πολιτεία το θέλει) μπαίνει πλέον σε διαδικασία να αλλάξει το σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Διότι, αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με τις τρεις επαγγελματικές (;) Κατηγορίες και τη μία ημιεπαγγελματική (Γ’ Εθνική) είναι τουλάχιστον αστείο για το μέγεθος της χώρας. Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει Football League και θα επανέλθουμε στις τρεις Κατηγορίες με μείωση των Ομίλων της Γ’ Εθνικής από τη μεθεπόμενη περίοδο. To πείραμα απέτυχε οικτρά. Δεν αντέχει κάτι άλλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μην πούμε ότι και πάλι είναι πολλές οι ομάδες.
ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Στα κάγκελα βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ακαδημιών ποδοσφαίρου, οι οποίοι βλέπουν να ανοίγουν τα σχολεία, όχι όμως να δίνεται το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων των μικρών αθλητών, οι οποίοι έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα από τον περασμένο Νοέμβριο. Τεράστια η οικονομική ζημιά και για τον συγκεκριμένο κλάδο, που προσπαθεί να πιέσει ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η σεζόν.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Viber:+306909196125
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News