Κ. Χατζηδάκης: Ερχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει κι άλλα ευχάριστα

Κι άλλους μποναμάδες, όπως αυτός για τα ενοίκια και το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ότι έρχονται καινούργιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ πιθανότατα, για στήριξη της μεσαίας τάξης.
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι τα πρόσφατα μέτρα οφείλονται στα καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα της χώρας για το 2024, τα οποία είναι τα καλύτερα από το 1995.
Αυτή η βελτίωση προήλθε από την ανάπτυξη της οικονομίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση εσόδων, -παρά τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών-, μέσω της ψηφιακής κάρτας εργασίας που εφαρμόστηκε.
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι αυτά έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν αποτελούν προεκλογικό εργαλείο, καθώς οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Σημειώνει ότι τα μέτρα ωφελούν 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, ανακτώντας έτσι τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και αντικρούοντας την αντίληψη ότι η αντιπολίτευση είναι πιο φιλική προς τους πολίτες.
«Ας αποφασίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν τελικά έπρεπε ή δεν έπρεπε να προχωρήσουμε με αυτά τα μέτρα» λέει και προσθέτει ότι η κριτική αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, «θέλουμε να δώσουμε περισσότερα και σε άλλες επίσης κοινωνικές ομάδες. Ωστόσο ξεκινήσαμε από εκεί όπου τα κοινωνικά προβλήματα είναι και πιο έντονα» τονίζει.
Ο υπουργός αναφέρει ότι εφόσον οι θετικές προβλέψεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού επαληθευτούν, θα υπάρξει ένας δεύτερος γύρος πρωτοβουλιών τον Σεπτέμβριο. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις εστιάζουν κυρίως στην αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων και της φτώχειας συγκεκριμένων ομάδων, όπως οι συνταξιούχοι και οι ανάπηροι, «δεν πρέπει ταυτόχρονα να ξεχάσουμε και όλη την υπόλοιπη κοινωνία και κυρίως τους συνεπείς φορολογούμενους και τη μεσαία τάξη. Γι’ αυτό και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις για τη μείωση της άμεσης φορολογίας», τονίζει ο υπουργός.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι τα τελευταία 5,5 χρόνια έχουν μειωθεί 72 φόροι, και ο στόχος είναι να γίνουν ακόμη πιο τολμηρές παρεμβάσεις, τώρα που έχει επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία. Επισημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να είναι σίγουροι για σταθερή πρόοδο και αναβάθμιση της οικονομίας, απορρίπτοντας την κατηγορία της αντιπολίτευσης για ανεύθυνες πρακτικές και υπόσχεται καθαρούς λογαριασμούς με τους πολίτες.
Υπενθυμίζει ότι επί της παρούσας κυβέρνησης αποδεσμεύτηκαν οι αυξήσεις των συντάξεων, οι οποίες ήταν παγωμένες για 12 χρόνια. Η τρέχουσα αύξηση των συντάξεων υπολογίζεται να καλύψει τον πληθωρισμό του έτους, αν και αναγνωρίζει ότι οι συνταξιούχοι είναι μία από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.
Όσον αφορά την προσωπική διαφορά, αναφέρει ότι και φέτος θα αντιμετωπιστεί με κάποιες επιπλέον παροχές, που δίνονται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. «Είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση το γνωρίζει και επιχειρεί να το αντιμετωπίσει σε κάποιο βαθμό κάθε χρόνο» διευκρίνισε.
Σχετικά με την αντιπολίτευση, σχολιάζει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι επιλέγονται από την κοινωνία και όχι από την κυβέρνηση. Τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών, διαπιστώνοντας ότι η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει κρίση. Διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αναλύσει τις πολιτικές κινήσεις της αντιπολίτευσης, αλλά θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
«Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, πιστεύω ότι στο τέλος θα γίνει στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών σαφές, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι μόνο το αποκούμπι τους στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε διεθνώς, αλλά και η καλύτερη εγγύηση ότι το επίπεδο ζωής τους συνεχώς θα βελτιώνεται» λέει.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News