Κοιμάσαι με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή; Ισως πρέπει να το ξανασκεφτείς
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πόρτα του υπνοδωματίου σου πρέπει να είναι ανοιχτή για να απολαμβάνεις έναν πιο ποιοτικό ύπνο.
Είναι καλύτερο να κοιμάσαι με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή ή ανοιχτή; Πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε πάντα το πρώτο για αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια και άνεση. Ωστόσο, οι ειδικοί στον ύπνο αποκαλύπτουν ότι κοιμάσαι καλύτερα με την πόρτα του υπνοδωματίου σου ανοιχτή.
Οι εποχές αλλάζουν και ξέρεις τι σημαίνει αυτό: πρέπει να υποδεχτείς για άλλη μια φορά το έπος των καυτών, άγρυπνων νυχτών και να βρίσκεις απεγνωσμένα τρόπους να διατηρείς την κρεβατοκάμαρά σου δροσερή.
Αν και η επιλογή του καλύτερου ανεμιστήρα είναι πάντα ένας σίγουρος τρόπος για να περιορίσεις τη ζέστη, το να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή όταν κοιμάσαι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα στο υπνοδωμάτιό σου, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο ενόψει του καυτού καλοκαιριού.
Κοιμάσαι με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή; Δες γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείς
Είναι καλύτερο να κοιμάσαι με την πόρτα κλειστή ή ανοιχτή;
«Όλοι έχουν μια γνώμη για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή, αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι πιο συνηθισμένο; Παραδόξως, μόνο το 60% των ενηλίκων κοιμάται με κλειστή την πόρτα, που σημαίνει ότι το 40% κοιμάται με την πόρτα ανοιχτή», λέει ο Rex Isap, Διευθύνων Σύμβουλος και ειδικός στον ύπνο στο Happy Beds.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα οφέλη του να αφήνεις την πόρτα του υπνοδωματίου σου ανοιχτή καθώς κοιμάσαι».
Ο Rex συνεχίζει: «Πρώτον, μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κοιμόντουσαν με ανοιχτή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ανέφεραν πιο ποιοτικό βραδινό ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με την πόρτα κλειστή. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι το να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή βοήθησε στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο κάνοντας τη θερμοκρασία ελαφρώς χαμηλότερη, κατά μέσο όρο 19 βαθμούς Κελσίου».
«Δεδομένου ότι μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου είναι η ιδανική θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα, αυτό φυσικά διευκολύνει ένα άτομο να αποκοιμηθεί. Επίσης, το κάνει το ιδανικό για ένα άτομο εάν υποφέρει από νυχτερινές εφιδρώσεις, διανύει εμμηνόπαυση ή γενικά υπερθερμαίνεται από τον ζεστό καιρό».
Η Sammy Margo, ειδικός στον ύπνο της Dreams, προσθέτει: «Το να διατηρείς την πόρτα του υπνοδωματίου σου ανοιχτή μπορεί να προωθήσει την καλύτερη ροή αέρα στον χώρο διαβίωσής σου. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο εάν το δωμάτιό σου δεν αερίζεται καλά. Η καλύτερη κυκλοφορία του αέρα μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον ύπνου. Το να ρέει δροσερός αέρας μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να δροσίζεις το σώμα σου όλη τη νύχτα, κάτι που χρειάζεσαι για να έχεις έναν ξεκούραστο ύπνο».
Είναι ίσως η συμβουλή που πρέπει να ακούσεις, δεδομένου ότι έρχονται πολύ σύντομα, ξανά, οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.
Η Sammy Margo στο Dreams προσθέτει: «Ο ύπνος με ανοιχτή πόρτα μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση σύνδεσης με τον υπόλοιπο χώρο διαβίωσής σου. Μπορεί να ανακουφίσει τα συναισθήματα της απομόνωσης ή του εγκλεισμού και να προωθήσει μια πιο θετική και αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.»
πηγη theissue.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News