Νέος ρόλος «πρόκληση» για τον Errik Nour – Ο χαρισματικός χορευτής μιλά στην «Π»

Το λαϊκό μπαλέτο «Δον Κιχώτης» ανεβαίνει στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τον χορογράφο και χορευτή Errik Nour, ο οποίος μιλά στην «Π» για τη συμμετοχή του.

Errik Nour

H κοσμαγάπητη παράσταση «Δον Κιχώτης», ένα κωμικό λαϊκό μπαλέτο από το γνωστό μυθιστόρημα «Don Quixote de la Mancha» του Μιγκέλ Θερβάντες, θα ανέβει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από τον χορογράφο και χορευτή Errik Nour, σε συνεργασία με τη δασκάλα και χορογράφο Ελευθερία Τσαφούλια.

Πρόκειται για ένα κλασικό έργο που εξελίσσεται τον μεσαίωνα στην περιοχή της Βαρκελώνης στην Ισπανία και κατατάσσεται στα μεγάλα ρεπερτόρια παγκοσμίως. Η χορογραφία δημιουργήθηκε από τον Marius Petipa και η μουσική από τον Ludwig Minkus.

Ο «Δον Κιχώτης» με τον Εrrik Nour στον ρόλο του Μπαζίλ αναμένεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τα κωμικά στοιχεία εποχής και ο αγαπημένος πλέον των Πατρινών χορευτής και χορογράφος, υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό και με αυτή την εμφάνισή του.

Errik Nour

Την ίδια μέρα θα δοθούν δύο παραστάσεις, στις 18:30 και στις 21:00, με την υπογραφή της Σχολής Χορού της Ελευθερίας Τσαφούλια.

Στον ρόλο του ταβερνιάρη και μπαμπάς της πρωταγωνίστριας ονόματι «Κίτρι», θα εμφανισθεί ο καταξιωμένος ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος.

«ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ»

Μιλώντας στην «Π», ο χαρισματικός χορευτής Errik Nour δηλώνει ενθουσιασμένος με την παράσταση και σημειώνει για τη συμμετοχή του:

«Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών παραστάσεων συνεργάζομαι με την Ελευθερία Τσαφούλια για την προώθηση της τέχνης του κλασικού χορού-μπαλέτο. Στο έργο αυτό έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, στον ρόλο του Basilio, Είναι ένας κουρέας ερωτευμένος με την kitri. Σκοπός της παράστασης είναι η εκπαίδευση των νέων, των μικρών μας φίλων και η ψυχαγωγία των μεγάλων. Η χορογραφία είναι στην αυθεντική της μορφή με ελάχιστες παραλλαγές στην προσαρμογή του σήμερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που χορεύω το έργο, αλλά είναι ίσως μία από τις καλύτερες συνεργασίες που έχω κάνει εδώ στην Πάτρα!».

Errik Nour

 

Ο Εrrik Nour θεωρείται ένας από τους πλέον ταλαντούχους νέους  χορογράφους και χορευτές που διαθέτει η εγχώρια θεατρική σκηνή, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Πάτρα, μέσα από τηνσυνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από τις παραστάσεις «Καρυοθραύστης»,  «Εκκλησιάζουσες» και «Μότσαρτ».

Ως χορογράφος, έχει παρουσιάσει σπουδαία δείγματα του ταλέντου του στις παραστάσεις:

–      «Ελλήνων Θάλασσα» – Ταξίδι στον κόσμο με βάρκα την Ελλάδα, Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας Αύγουστος 2022

–      «Les sylphides» – Chopen, Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ» Ιούλιος 2022

–      Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Tsigan 2019

–      Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Angel’s 2019

–      Φεστιβάλ Αλβανίας: «Αναστροφή από τη Ζωή» και «Περί Καιρού» – Σε Συνεργασία με την Κρατική Oρχήστρα της Εθνικής Οπερας της Αλβανίας – Μαέστρος Aulon Naci 2019

–      Life: Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» 2016.

Ως χορευτής, έχει να επιδείξει πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εξαιρετικές παραγωγές, όπως:

–      Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη (Χορογραφία Αγγελος Χατζής – Θέατρο Απόλλων, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λουκάς Θάνος), Μπαλέτο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας 2022

–      Επικίνδυνες Σχέσεις, πρωταγωνιστής στο ρόλο του Βαλμόν (Μπαρόκ χορός πάνω στο ομότιτλο έργο του Choderlos de Laclos, χορογραφία Καλλιόπη Ιωαννίδου), Θέατρο Χώρα 2021

–      Giselle, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 2019 (χορογραφία Αγγελος Χατζής)

–      Carmen Matsek Corps De Ballet, Opéra national de Paris 2019 Σταχτοπούτα, Θέατρο Ακροπόλ 2019

–       Σταχτοπούτα, Θέατρο ACS Royal Academy of Dance 2017, Ρόλος του Πρίγκιπα (σε συνεργασία με τη RA.D/Ελληνικός Σύλλογος Βασιλικής Ακαδημίας Χορού, Λονδίνο – Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών, σε χορογραφία της Χριστιάννας Στεφάνου)

–       Coppelia, Θέατρο Ν.Μάκρη 2016

–      Giselle, Θέατρο Ακροπόλ 2016 (χορογραφία Αγγελος Χατζής)

–      Gala «Χορός των ωρών» (χορογραφία της Μαρίας Κουσούνη), Εθνική Λυρική Σκηνή Θέατρο Ολυμπία 2014

–      Don Quixote, ΕΛΣ Θέατρο Ολύμπια 2013

–      Carmen-απόσπασμα, Θέατρο Ζήνα 2013

–      Macabre Masquerade 115, Θέατρο «Αννα – Μαρία Καλουτά».