Ο τραυματισμός ενός αθλητή στην διάρκεια του αγώνα, πρέπει -με την ευρεία έννοια- να θεωρείται «Εργατικό Ατύχημα», είτε αφορά σε επαγγελματία είτε σε Ερασιτέχνη αθλητή

Ο ιατρός πνευμονολόγος και μέλος του Αθλητικού Κινήματος, Τάκης Γεωργακόπουλος, καταθέτει μία πραγματικά ξεχωριστή πρόταση

τραυματισμός

Τη δική του παρέμβαση αναφορικά με τον «Φάκελο: Σοβαροί τραυματισμοί ερασιτεχνών αθλητών» που άνοιξαν η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr έκανε ο ιατρός πνευμονολόγος και μέλος του Αθλητικού Κινήματος, Τάκης Γεωργακόπουλος, που κατέθεσε τη δική του πρόταση. Συγκεκριμένα σε επιστολή του ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητή «Πελοπόννησος»,
σχετικά με το θέμα που αναδείξατε και αφορά τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, επιτρέψτε μου μιά σύντομη διατύπωση γνώμης, ως γιατρός αλλά και ως μέλος διοίκησης του αθλητικού Συλλόγου ΑΕΠ Ολυμπιάς Πάτρας.

Ο τραυματισμός ενός αθλητή στην διάρκεια του αγώνα, πρέπει -με την ευρεία έννοια- να θεωρείται «Εργατικό Ατύχημα», είτε αφορά σε επαγγελματία είτε σε Ερασιτέχνη αθλητή.

Η κάλυψη των εξόδων ιατρικής περίθαλψης, ασφαλώς και πρέπει να ενδιαφέρει πρωταρχικά τον σύλλογό του και επικουρικά την Τοπική Ενωση/Ομοσπονδία του αθλήματος. Τα ιατρικά έξοδα όμως πρέπει εν τέλει να καλύπτονται, χωρίς να βαρύνουν τον αθλητή.

Προς τούτο, ίσως και να χρειάζεται θεσμική πρόβλεψη, με προσαρμογή, θωράκιση και επιμερισμό της ευθύνης κάλυψης των εξόδων, καθώς και πρόβλεψη για διάθεση σχετικών πιστώσεων (Ομοσπονδία-Τοπική Ένωση-Σύλλογος) που θα χρησιμοποιούνται για την ανάληψη κάθε απαιτούμενης δαπάνης.

Δεν μπορεί ο αθλητής που αποτελεί «ιδιοκτησία» κάθε συλλόγου και κατ’ επέκταση της Ομοσπονδίας, να μένει έρμαιο της τύχης του μετά τον τραυματισμό του και ο σύλλογος, να περιμένει μόνο την επιστροφή του στην ενεργό αθλητική δραστηριότητα».