«Οδοστρωτήρας» η Ενωση, νίκησε την Παναχαϊκή και πέρασε στους τελικούς – Φωτογραφίες/δηλώσεις
Η Αθλητική Ενωση Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του «τελικού» με την Παναχαϊκή και πήρε τη νίκη-πρόκριση στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο στα Κρύα Ιτεών.

Στους τελικούς των πλέι-οφς της Nationa League 2 προκρίθηκε η Αθλητική Ενωση Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ, καθώς επικράτησε στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι στα Κρύα Ιτεών επί της Παναχαϊκής με 83-61, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.
Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον νικητή της σειράς Δόξα Πύρρου Αρτας-Γαργαλιάνοι, που ήταν η ομάδα της Αρτας (νίκησε με 74-63 κι έκανε το 2-1 νίκες).
Από την άλλη πλευρά η Παναχαϊκή είχε ένα καταστροφικό α΄ ημίχρονο και παρά την αντεπίθεση στη γ΄ περίοδο, στην ουσία δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, η Ενωση μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με +15 στην α΄ περίοδο, με φουλ πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ και με την Παναχαϊκή να εμφανίζεται τρακαρισμένη και με προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας.
Οι γηπεδούχοι, με μπροστάρη τον Καφέζα και χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι, εκτόξευσαν τη διαφορά στο μεγαλύτερο μέρος της β΄ περιόδου ακόμη και στο +30, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται άστοχοι, μη αποτελεσματικοί και στην περιφέρεια και μέσα στο καλάθι, ίσως και «αδειασμένοι» από την υπερπροσπάθεια στα δύο πρώτα παιχνίδια.
Η Ενωση κατέβασε ρυθμούς στη γ΄ περίοδο, με αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να αφυπνιστεί και να «ροκανίσει» την εις βάρος της διαφορά κάτω από τους 15 πόντους, όμως και πάλι η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη είχε το προβάδισμα.
Στην τελευταία περίοδο, η Παναχαϊκή κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ, όμως οι γηπεδούχοι, με πιο πολλές λύσεις από τον πάγκο, αλλά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα διαχειρίστηκαν την κατάσταση και πήραν τη νίκη-πρόκριση.
Διαιτητές: Καρπάνος-Λεβεντάκος-Πλέγας. Τα 10λεπτα: 25-10, 50-27 (ημ.), 66-49, 83-61.
ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ ΕΣΠΕΡΟΥ ΑΟΠΑ (Ρουμελιώτης): Γκάτζο 22 (6), Νεόφυτος 5 (1), Καφέζας 16 (3), Ρουμελιώτης 5 (1), Γκαβασιάδης 2, Djokic 7, Πανόπουλος, Αδαμόπουλος 10, Καρατζάς 2, Κογιώνης 12, Γκάτζιος 2.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λιόνας): Σχοινάς, Καραπιπέρης 6 (1), Χρυσανθόπουλος, Σπυρόγλου 25 (2), Νικολάου 9, Παπαηλιού 3 (1), Σάλαϊ 4 (1), Κουτσούκος, Καραβάς, Σιδάς, Σκλήβας 8, Ματσούκης 6.
Η εξέλιξη του αγώνα: 11-4 (5΄), 25-10 (10΄), 41-13 (15΄), 50-27 (20΄), 60-38 (25΄), 66-49 (30΄), 74-54 (35΄), 83-61 (40΄).
Δεν έπεφτε καρφίτσα στην «Αποθήκη», καθώς όλη η μπασκετική Πάτρα ήθελε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι! Τα μέτρα ασφαλείας ήταν φυσικά δρακόντεια, η ατμόσφαιρα άκρως μπασκετική και τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Δηλώσεις του Άντωνη Γκάτζο, πρώτου σκόρερ της ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας στον 3ο ημιτελικό.
«Νικήσαμε δίκαια και δίκαια περάσαμε στους τελικούς. Μπήκαμε αποφασισμένοι από το ξεκίνημα και έτοιμοι για όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήμασταν με το μαχαίρι τα δόντια όπως λένε. Πιστεύω ότι κλειδί ήταν το πνευματικό κομμάτι και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια». Αυτά τόνισε ο Αντώνης Γκάτζο, που ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Ένωσης στον 3ο και τελευταίο ημιτελικό των play-offs της National League 2 στη νίκη (83-61) επί της Παναχαϊκής, βρίσκοντας μάλιστα 6 φορές τον στόχο από τα 6,75 μ. και ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους.
Για τους ημιτελικούς των play-offs με την Παναχαϊκή ο Αντώνης Γκάτζο πρόσθεσε: «Σίγουρα πήραμε ένα μάθημα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, καθώς η αντίπαλος μας διαθέτει πολύ δυνατή έδρα, όπως πολύ δυνατή έδρα διαθέτει και η ομάδα της Άρτας, την οποία θα βρούμε απέναντί μας στους τελικούς. Η Παναχαϊκή Γ.Ε. έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά και εμείς κάναμε το ίδιο και διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε την κατάσταση όταν η σειρά πήγε στο 1-1».
Σχολιάζοντας τους τελικούς με τη Δόξα Πύρρου Άρτας ο Αντώνης Γκάτζο υπογράμμισε τα εξής: «Είναι μία καλή και δουλεμένη ομάδα. Παίζουν δυνατά και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Τόσο στην έδρα μας, όσο και στην Άρτα για να πετύχουμε τον στόχο μας».
Τέλος για την επίδοσή του από τα 6,75 μ. και τα 6 τρίποντα στον τελευταίο ημιτελικό με την Παναχαϊκή ο Αντώνης Γκάτζο πρόσθεσε: «Το σουτ είναι θέμα δουλειάς. Κάθε μέρα δουλεύω αυτό το κομμάτι και παίζω με αυτοπεποίθηση είτε είμαι εύστοχος, είτε είμαι άστοχος. Είμαι και θέμα ημέρα. Ήταν η μέρα μου μπορώ να πω. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πολύ στον εαυτό μου».
Ο προπονητής της Παναχαϊκής Θανάσης Λιόνας δήλωσε τα εξής: “Γνωρίζαμε ότι η Ενωση θα αντιδράσει γιατί είναι καλή ομάδα. Δυστυχώς δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να πάρουν σημαντική διαφορά στο α’ ημίχρονο. Προσπαθήσαμε στο β’ μέρος. Το φτάσαμε στους 12 πόντους, όμως δεν υπήρχε συνέχεια. Βγήκε κούραση, παίξαμε τρεις εβδομάδες Τετάρτη-Κυριακή σημαντικά παιχνίδια και το ρόστερ μας δεν το άντεξε, βγάλαμε τραυματισμούς κλπ. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου που έφτασαν μέχρι εδώ κι έφεραν την σειρά στα ίσια. Βάλαμε δύσκολα στην Ενωση, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η Ενωση πέρασε δίκαια, είναι ομάδα φτιαγμένη για το πρωτάθλημα με πολύ καλούς παίκτες, με οργάνωση Α1, με έμπειρο προπονητή και της εύχομαι καλή συνέχεια. Πιστεύω ότι στην αρχή, όταν εμπιστευτήκαμε νεαρούς αθλητές, κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε εδώ. Θελω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήταν συνέχεια δίπλα μας, μας βοήθησαν πολύ. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου για την βοήθειά τους. Η Παναχαϊκη έδειξε ότι είναι παρούσα σε υψηλό επιπέδο στο μπάσκετ της πόλης μας με υγεία και μέλλον”.
Δείτε το παιχνίδι όπως μεταδόθηκε από το Choice Web tv
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News