Ομόφυλα ζευγάρια: Η θέση Φωτήλα για την ισότητα στο γάμο – Ολη η ομιλία του Αχαιού βουλευτή

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Bουλευτής έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση το νομοσχέδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματικό.

Ομόφυλα

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Bουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της ισότητας στο γάμο. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Bουλευτής έκανε ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση το νομοσχέδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί αντισυνταγματικό. Πιο συγκεκριμένα διευκρίνησε ότι οι βασικές έννοιες της οικογένειας, της μητρότητας, της προστασίας του παιδιού και του γάμου σε καμία περίπτωση δεν θίγονται αλλά το αντίθετο, προστατεύονται «μέχρι κεραίας».

Περαιτέρω ο Βουλευτής Αχαΐας εστίασε στην προστασία των παιδιών λέγοντας συγκεκριμένα «Μα για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα. Αυτό το νομοσχέδιο πάνω και πρώτα από όλα βάζει τα παιδιά!!!» σημειώνοντας ότι στο νομοσχέδιο τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια ή που θα μεγάλώσουν μέσα σε ομόφυλα ζευγάρια θα έχουν πλέον ίσα δικαιώματα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά και το πιο σημαντικό θα έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή.

Επιπλέον, ο κ. Φωτήλας μίλησε στο νομοσχέδιο για το θέμα της μητρότητας  και συγκεκριμένα της «προστασίας της μητρότητας που δεν επιτρέπει τη δυνατότητα της παρένθετης μητέρας πέραν των περιπτώσεων που ο νόμος ήδη προβλέπει και πάντα μόνο για γυναίκες.» Στο μέρος της υιοθεσίας κατά την ομλία του ο κ Φωτήλας είπε για τα παιδιά που υιοθετούνται στο εξωτερικό ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε, να ταξιδεύουν δηλαδή σε άλλα κράτη για να αποκτήσουν ένα παιδί και βέβαια μετά να τους απαγορεύσουμε την είσοδό τους στην πατρίδα. Και έτσι έρχονται!!! Μόνο που μαζί τους φέρνουν ένα παιδί. Ε αυτό το παιδί είναι που μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε.»

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Κύριε Υπουργέ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τρεις λόγοι υπάρχουν για να καταψηφίσει ένας βουλευτής το ν/σ.

1ος λόγος: Η άγνοια. Να μην γνωρίζει τι ακριβώς φέρνει το νομοσχέδιο

2ος λόγος: οι ιδεοληπτικές του αγκυλώσεις να μην του επιτρέπουν να δει το νομοσχέδιο όπως είναι. Μία αστική υπόθεση και όχι μία υπόθεση με θεολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο.

3ος λόγος: Ψηφοθηρία. Χρησιμοποιούν το νομοσχέδιο ως εργαλείο μικροπολιτικής.

Με τις δύο τελευταίες περιπτώσεις δεν θα ασχοληθώ. Δεν έχω λόγο. Θα ασχοληθώ με την πρώτη περίπτωση, αυτή της άγνοιας του νομοσχεδίου.

Καταρχάς, σε σχέση με τον ισχυρισμό που έχει ακουστεί περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που εδράζεται στο άρθρο 21 του Συντάγματος, ο ισχυρισμός είναι όχι μόνο εσφαλμένος αλλά εντελώς αυθαίρετος.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει!!! Το νομοσχέδιο σέβεται για να το πω και με μια θεολογική έκφραση μέχρι κεραίας  τις επιταγές του άρθρο 21 του Συντάγματος. Τι λέει το άρθρο 21 του Συντάγματος; Δίνει μήπως τον ορισμό της οικογένειας; Όχι βέβαια!! Το άρθρο 21 του Συντάγματος λέει πως το κράτος οφείλει να προστατεύει α)το θεσμό της οικογένειας, β) το γάμο, γ) τη μητρότητα και δ) την παιδική ηλικία. Τα κάνει αυτά το παρόν σχέδιο νόμου; Βεβαίως κάνει ακριβώς αυτά!!

Προστατεύει τις οικογένειες που έχουν δημιουργηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και το κράτος δεν τις αναγνωρίζει. Προστατεύει τον γάμο; Βεβαίως!! Τον προστατεύει ανεξαρτήτως φύλου και επειδή έχω ακούσει και το άλλο το αμίμητο, ότι ο γάμος δεν είναι δικαίωμα, είναι επιθυμία και δεν τυγχάνει προστασίας.

Μα πως μπορεί κάποιος να τα λέει αυτά; Το άρθρο 21 του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. λέει ξεκάθαρα πως απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω φύλου. Δεν μιλάει για διάκριση δικαιώματος. Δεν μας ενδιαφέρει πως θα το ονομάσουμε. Δικαίωμα ή επιθυμία. Δεν αλλάζει κάτι. Θέλετε επιθυμία; Επιθυμία!! Ε σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 21 απαγορεύεται κάθε διάκριση στις επιθυμίες των ανθρώπων λόγω φύλου.

Και συνεχίζω. Τι άλλο λέει πως χρίζει ιδιαίτερης προσοχής το άρθρο 21 ε; Η μητρότητα!!! Προστατεύεται η μητρότητα από το παρόν σχέδιο νόμου; Βεβαίως!!! Πως;

Προστατεύει με τις διατάξει που απαγορεύουν τη δυνατότητα της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης μέσω παρένθετης μητέρας. Το δικαίωμα αυτό παραμένει μόνο ένα γυναικείο δικαίωμα, ακριβώς γιατί σεβόμαστε το άρθρο 21 του Συντάγματος αλλά και το νομικό και το βιοηθικό υπόβαθρο της Ελληνικής κοινωνίας που βάζει τη μητρότητα πραγματικά ψηλά!!

Τέλος το άρθρο 21 του Συντάγματος επιβάλλει στο κράτος να προστατεύει ιδιαίτερα τα παιδιά!! Το κάνει αυτό το υπό συζήτηση νομοσχέδιο;  Προστατεύει τα παιδιά; Μα για αυτά τα παιδιά γίνονται όλα. Αυτό το νομοσχέδιο πάνω και πρώτα από όλα βάζει τα παιδιά!!! Και αν κάποιοι από εμάς έχουμε βγει μπροστά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε το νομοσχέδιο, αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό πολιτικό κόστος και προσπερνώντας το γεγονός ότι αυτή μας η στάση θα μας φέρει σε αντιπαράθεση με κάποιους από τους ίδιους τους ψηφοφόρους μας. Γιατί το κάναμε; Γιατί πάνω από την επανεκλογή μας βάζουμε αυτά τα παιδιά!!

Τώρα εν τάχει τη φέρνει το νομοσχέδιο.

Καταρχάς όπως ήδη ανέφερα σέβεται την επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος περί προστασίας της μητρότητας και δεν επιτρέπει τη δυνατότητα της παρένθετης μητέρας πέραν των περιπτώσεων που ο νόμος ήδη προβλέπει και πάντα μόνο για γυναίκες.

Σε αντίθεση με τη πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί να δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαρτήτως φύλου όχι μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αδυναμίας αλλά από επιλογή και μάλιστα έναντι αμοιβής. Εμείς λοιπόν λέμε όχι σε αυτό. Η υποβοηθούμενη γονιμοποίηση μέσω παρένθετης μητέρας  στην χώρα μας από άνδρες δεν επιτρέπεται.

Όμως αξίζει να σας πω οτι αυτό στο οποίο εμείς λέμε όχι, άλλες χώρες λένε ναι!!! Και αυτό ότι και να συζητάμε ότι και να νομοθετούμε δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Ζευγάρια θα πηγαίνουν στις χώρες αυτές, χώρες σαν και αυτή που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουμε, θα αποκτούν παιδί και θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν μπορούμε αυτό να το εμποδίσουμε, να ταξιδεύουν δηλαδή σε άλλα κράτη για να αποκτήσουν ένα παιδί και βέβαια μετά να τους απαγορεύσουμε την είσοδό τους στην πατρίδα. Και έτσι έρχονται!!! Μόνο που μαζί τους φέρνουν ένα παιδί. Ε αυτό το παιδί είναι που μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε.

Όπως και το παιδί ενός γονέα που συνδέει τη ζωή του με έναν άλλο άνθρωπο του ιδίου φύλου. Και αν ο φυσικός του γονέας πεθάνει το παιδί χάνει και τον άλλον. Δηλαδή δεν φτάνει που το παιδί έχασε τον έναν, το τιμωρούμε να χάσει και τον άλλον.

Αυτά τα παιδιά είναι το κέντρο ενδιαφέροντος στο παρόν νομοσχέδιο. Στο δικαίωμα των παιδιών αυτών στην οικογενειακή ζωή.

Κλείνοντας, δύο λόγια να πω και για την υιοθεσία. Σήμερα που μιλάμε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου ένα ομόφυλο ζευγάρι έχει δικαίωμα να πάρει με αναδοχή ένα παιδί από κάποιο ίδρυμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το κράτος εμπιστεύεται σήμερα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου σε ένα ομόφυλο ζευγάρι για 1, 2, 3, 4 ή και περισσότερα χρόνια αλλά όχι για πάντα. Με ποιά λογική άραγε;

Σήμερα που μιλάμε ένας άνδρας ή μία γυναίκα μόνη, μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού του. Με ποια λογική ένας ομόφυλος είναι καλός γονέας  και το κράτος του εμπιστεύεται ένα παιδί αλλά 2 δεν είναι;;!!!!

Θα κλείσω απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που αυτές τις ημέρες μετέτρεψαν αυτό το ιερό βήμα της Δημοκρατίας σε βούρκο του Μεσαίωνα και θα τους πω κάτι που πρωτοείπε ο Μπιλ Κλιντον στην προεκλογική του εκστρατεία. Αργότερα το είπαν και άλλοι.

«Είναι τα παιδιά ανόητε»