Παγκόσμια πρωτιά για το το Ελαιόλαδο Κατσαΐτη στο Λονδίνο
Η βράβευση έρχεται να προστεθεί σαν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα επιτυχιών που έχουν καθιερώσει το προϊόν «Κατσαΐτης» στη διεθνή αγορά.

Μια ακόμα κορυφαία διεθνής διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει την ποιότητα και τη δυναμική του ελληνικού ελαιολάδου. Στον μεγαλύτερο και πιο απαιτητικό διαγωνισμό ελαιολάδου στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το οργανικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας «Κατσάιτης» από το Λιμνοχώρι Αχαΐας απέσπασε Χρυσό Βραβείο Ποιότητας, ανάμεσα σε περισσότερα από 1.100 δείγματα από 15 χώρες.
Η βράβευση έρχεται να προστεθεί σαν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα επιτυχιών που έχουν καθιερώσει το προϊόν «Κατσαΐτης» στη διεθνή αγορά. Το ελαιόλαδο ξεχώρισε για τη φρεσκάδα, την έντονη φρουτώδη αρωματική ένταση και την ισορροπία πικρού και πικάντικου -χαρακτηριστικά που, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, αναγνωρίζονται και εκτιμώνται διεθνώς.
Ο ίδιος ο Αναστάσιος Κατσαΐτης, με σπουδές στην Ιταλία -χώρα με μακρά παράδοση στην ελαιοπαραγωγή- βασίστηκε στη σύγχρονη τεχνογνωσία και στις αυστηρές προδιαγραφές και στην βαθιά γνώση του πατέρα του Παναγιώτη Κατσαΐτη, για να δημιουργήσει ένα προϊόν που ενώνει την ελληνική αυθεντικότητα με την επιστημονική προσέγγιση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αναστάσιος Κατσαΐτης συμμετείχε όχι μόνο ως παραγωγός, αλλά και ως πιστοποιημένος γευσιγνώστης στο διεθνές πάνελ αξιολόγησης του διαγωνισμού. «Το να βραβεύεται το δικό μας προϊόν σε έναν θεσμό στον οποίο συμμετέχω ως κριτής, εν μέσω τόσο υψηλού ανταγωνισμού, είναι για εμένα μεγάλη τιμή και επιβεβαίωση της διαδρομής μας» δήλωσε.
Πέρα από τη διεθνή καταξίωση, στόχος της επιχείρησης είναι η ανάπτυξη της ποιοτικής ελαιοπαραγωγής στην Αχαΐα. Οπως τονίζει ο κ. Κατσαΐτης, η προσπάθεια δεν σταματά στην προσωπική επιτυχία. «Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους συναδέλφους μας στην περιοχή να επενδύσουν στη γνώση, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η Αχαΐα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πρότυπο ποιοτικής παραγωγής» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η διάκριση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης, η οποία ήδη δραστηριοποιείται σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Η διεθνής αναγνώριση προσφέρει ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα τόσο στο branding όσο και στις εμπορικές συμφωνίες, καθιστώντας το ελληνικό ελαιόλαδο από την Αχαΐα ένα όνομα-σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική ποιότητα.
Κλείνοντας, ο κ. Κατσαΐτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες, τους επιστήμονες, τους παραγωγούς και φυσικά τους καταναλωτές που στηρίζουν την προσπάθεια. «Η εμπιστοσύνη σας είναι η κινητήριος δύναμή μας. Συνεχίζουμε με πάθος για να μεταφέρουμε την αυθεντική γεύση και την αξία του αχαϊκού ελαιολάδου σε κάθε γωνιά του κόσμου».
Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη στήριξης των ποιοτικών ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων και επανατοποθέτησης της χώρας στον παγκόσμιο αγροδιατροφικό χάρτη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News