Ψητός σολομός με σκόρδο και βούτυρο

Υλικά

4 φιλέτα σολομού

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

4 φλ. τσαγιού μπρόκολο

Ελαιόλαδο

1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας

Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.

Βήμα 4

Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.

Βήμα 5

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.