Σάμος: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα η υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν σε αυτό δηλώνουν ότι έχουν υπερβεί τα όρια αντοχής τους, αφού τους οφείλονται δεκάδες ρεπό και ημέρες αδειών.

νοσοκομείο

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του που παραμένει άλυτο επί σειρά ετών και γιγαντώνεται μέρα με την μέρα. Οι αιτίες πολλές με την κυριότερη αυτή της έλλειψης ενδιαφέροντος και ανταπόκρισης γιατρών από την υπόλοιπη Ελλάδα να υπηρετήσουν στο ακριτικό και μοναδικό νοσοκομείο του νησιού που εξυπηρετεί δεκάδες άλλα μικρά νησιά και εκτός νομού.

Οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν σε αυτό δηλώνουν ότι έχουν υπερβεί τα όρια αντοχής τους, αφού τους οφείλονται δεκάδες ρεπό και ημέρες αδειών. Δηλώνουν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση για τους γιατρούς που επιθυμούν να δουλέψουν στην επαρχία. Υπάρχει κτίριο του νοσοκομείου με διαμερίσματα που διατίθεται σε νέους γιατρούς τα οποία ωστόσο είναι μικρά δεν εξυπηρετούν οικογένειες και δεν επαρκούν.

Να σημειώσουμε ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Γαστρεντερολόγος , Ενδοκρινολόγος, υπάρχει έλλειψη σε ακτινολόγους ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύει να κλείσει. Όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει με προκηρύξεις δεν έχουν ευοδωθεί, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά να γίνονται προκηρύξεις όχι μόνο για μία θέση σε κάθε ειδικότητα καθώς αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, όταν ο γιατρός θα ξέρει ότι θα είναι μόνος του και θα αναγκάζεται να εφημερεύει περισσότερες ημέρες από ότι προβλέπεται.

Η μόνη θετική εξέλιξη είναι ότι η Παιδιατρική κλινική που επί σειρά ετών λειτουργούσε με μία και μόνο γιατρό απέκτησε τρεις μόνιμους γιατρούς και μία επικουρικό. Επίσης το νησί έχει μείνει χωρίς τομογράφο καθώς ο ένας και μοναδικός που λειτουργούσε στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο χάλασε και ο ιδιώτης δεν προτίθεται να τον αντικαταστήσει. Έχουν γίνει ενέργειες από την διοίκηση για την αγορά τομογράφου στο Νοσοκομείο μέσω ΕΣΠΑ κάτι για το οποίο ωστόσο χρειάζεται κάποιους μήνες για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Αναφορικά με τα κτιριακά προβλήματα αυτά βελτιώνονται καθώς ήδη από την προηγούμενη διοίκηση είχαν ανακαινιστεί πλήρως η Παιδιατρική και η χειρουργική κλινική, ενώ η σημερινή διοικήτρια Αφροδίτη Αγγέλη ανακαίνισε την Μαιευτική και αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες που αφορούν την πλήρη ανακαίνιση της Παθολογικής κλινικής, των εξωτερικών ιατρείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ ενώ μετά από 30 χρόνια τοποθετείται ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο καθώς το προηγούμενο είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μήνες.

 

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Επεισόδιο στη Βουλή: Με κάταγμα ο Γραμμένος μετά το χτύπημα του Φλώρου – «Δεν μετανιώνω»

Χαλινάρι στα beach bar φέτος το καλοκαίρι – Φρένο στην ξέφρενη μουσική και τους φωτισμούς

Δυτική Αχαΐα: Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο

Απαντά στον Γεωργιάδη ο Καλλιάνος: «Το τι θα κάνω αφορά τον πατέρα μου και την τιμή του»