Συνταγή – Νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια (βίντεο)

Το pelop.gr που καθημερινά σας ενημερώνει για ολα τα νέα της Πάτρας απο σήμερα εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Τσίχλα ο οποίος θα φέρνει εύκολες και νόστιμες συνταγές στην  οθόνη σας

Συνταγή

Κρητικά Κουλουράκια που θα σας μαγέψουν!!! Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα!!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κουτ. γλυκού αλάτι (Φλώρος)
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ. γλυκού κανέλα
300 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (skoutari)
130 ml νερό
130 ml χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°

• Σε μια μπασίνα έχουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αμμωνία, και νερό.

• Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.

• Τέλος αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε.

• Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως εμείς θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.

• Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί