Τα φαβορί για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Στο Βατικανό η σορός για λαϊκό προσκύνημα, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ
Οι στοιχηματικές αποδόσεις δείχνουν τα δύο μεγάλα φαβορί

Μετά την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου τη Δευτέρα του Πάσχα, το Βατικανό βρίσκεται σε κατάσταση Sede Vacante, με τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Ποντίφικα να έχουν ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακά. Την ώρα που το κονκλάβιο ετοιμάζεται για τις κρίσιμες ψηφοφορίες, τα γραφεία στοιχημάτων στην Ευρώπη και παγκοσμίως έχουν ήδη καταγράψει την «κούρσα» της διαδοχής, με τα φαβορί να ξεχωρίζουν.
Δείτε ακόμα: Πάπας Φραγκίσκος: Πιστοί από όλη τη Γη στο Βατικανό για το λαϊκό προσκύνημα ΖΩΝΤΑΝΑ
Χιλιάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου προκειμένου να προσκυνήσουν τη σορό του Πάπα Φραγκίσκου.
Η σορός του Ποντίφικα μεταφέρθηκε νωρίτερα με πομπή στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από το παρεκκλήσι της Σάντα Μάρτα. Εκεί θα παραμείνει σε ανοιχτό φέρετρο μέχρι την Παρασκευή για να επιτρέψει σε όσους το επιθυμούν να αποτίσουν τα σέβη τους.
Οι επικρατέστεροι για τη διαδοχή στο τιμόνι του Βατικανού
Οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές είναι ο Ιταλός καρδινάλιος και γραμματέας του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, και ο Φιλιππινέζος επίσκοπος Λουίς Αντόνιο Τάγκλ. Ο Παρολίν προβάλλεται ως η επιλογή της «συνέχειας» και των ισορροπιών, ενώ ο Τάγκλ, με τη βαθιά εμπλοκή του στην Ασία και το κοινωνικό του προφίλ, εκπροσωπεί το προοδευτικότερο ρεύμα της Εκκλησίας.
Σύμφωνα με τις αποδόσεις της Stoiximan, ο Παρολίν δίνεται στο 3.00, με τον Τάγκλ στο 4.50, ενώ η Novibet δίνει ακόμη μικρότερες αποστάσεις: 2.30 και 2.70 αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ακολουθούν από απόσταση, αν και κάποιες «εκπλήξεις» παραμένουν στο παιχνίδι: ο Ματέο Ζούπι (6.00), ο Πίτερ Τέρκσον (8.00), και ο Ρομπέρ Σάρα (9.00) θεωρούνται τα δυνατά αουτσάιντερ.
Σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η γεωγραφική καταγωγή του επόμενου Πάπα. Η Ευρώπη προηγείται ως ήπειρος προέλευσης με απόδοση 1.50, ενώ η Ασία ακολουθεί με 2.75, δείχνοντας τη δυναμική Τάγκλ. Αντίθετα, η Αφρική (6.00) και η Νότια Αμερική (26.00) θεωρούνται αυτή τη φορά λιγότερο πιθανές.
Ακόμη και το παπικό όνομα αποτελεί αντικείμενο στοιχηματισμού: το «Φραγκίσκος» (2.50) φαίνεται να παραμένει δημοφιλές, με τα «Βενέδικτος» (4.00), «Ιωάννης Παύλος» (5.00) και «Λέων» (7.00) να ακολουθούν.
Η τελική απόφαση, φυσικά, ανήκει στους 136 καρδιναλίους κάτω των 80 ετών. Όμως τα στοιχήματα δείχνουν ξεκάθαρα: το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον επόμενο Πάπα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του.
Πηγή: newsbeast
Διαβάστε επίσης
Πανικός στην Κωνσταντινούπολη από σεισμό 6,2 Ρίχτερ – Έτρεχαν στους δρόμους οι πολίτες ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Η 6η ΥΠΕ διαψεύδει τον δικηγόρο της Βιβής Λουκοπούλου για την 36ωρη εφημερία
Αποκαρδιωτική η αγοραστική κίνηση το Πάσχα σε Πάτρα και Αίγιο: «Επιτάφιος» για τους εμπόρους…
Ο «Συνήγορος του Πολίτη» καλεί τον Πελετίδη για το Facebook
Τραγωδία στον Άγιο Βασίλειο: Ποιος είναι ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο
«Πάρτε μέτρα πριν τα ατυχήματα»: Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Κάτω Ροδινή
Καταγγελίες κατοίκων στην Λεύκα Πατρών: Φοβούνται μήπως και καούν…! ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News