Τι λέει ο Παπαζάχος για τη σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό
«Τέτοιοι σεισμοί στο περιβάλλον του Κορινθιακού (περιοχή του Ρίο, της Πάτρας και της Κορίνθου), γύρω στα 4 Ρίχτερ, είναι πάρα, μα πάρα πολύ συνηθισμένοι» δήλωσε ο Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.
Για τον σεισμό 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, 18 χλμ βόρεια του Αιγίου μίλησε ο Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος.
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλούς σεισμούς σαν και αυτόν έχουμε κάθε χρόνο. Σε αυτή την περιοχή του Κορινθιακού, οι σεισμοί σαν κι αυτόν, είναι αυτό που λέμε… ψωμοτύρι. Στις 20 Νοεμβρίου λίγο πιο ανατολικά, στην περιοχή “Άσπρα Σπίτια” είχαμε έναν της τάξης των 3,7 Ρίχτερ. Την 1η του μήνα, το ίδιο σημείο έδωσε και έναν 3,8 Ρίχτερ. Τέτοιοι σεισμοί στο περιβάλλον του Κορινθιακού (περιοχή του Ρίο, της Πάτρας και της Κορίνθου), γύρω στα 4 Ρίχτερ, είναι πάρα, μα πάρα πολύ συνηθισμένοι. Στις 18/11 είχαμε και ένα 4άρι στην περιοχή ανάμεσα Ηγουμενίτσα και Γιάννενα» υπογράμμισε ο καθηγητής.
«Ο Κορινθιακός κόλπος είναι και από τις δύο πλευρές του γεμάτος με συνεχόμενα ρήγματα. Μαζί με το ρήγμα της Κεφαλονιάς είναι οι πιο ρηξιγενείς ζώνες στην Ελλάδα. Μιλάμε για τη ζώνη που ”ξεκόλλησε” την Πελοπόννησο από την Στερεά Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, στο newsbeast.gr.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News