«Την έσπρωξε στις σκάλες και τη μαχαίρωσε μέσα σε 21 λεπτά», ισόβια συν 15 χρόνια στον δράστη

Μετά από έρευνα οι Αρχές κατέληξαν στον 40χρονο που αφού είχε σκοτώσει τη γυναίκα, είχε κλέψει και 7.000 ευρώ που είχε στο σπίτι

«Την έσπρωξε στις σκάλες και τη μαχαίρωσε μέσα σε 21 λεπτά», ισόβια συν 15 χρόνια στον δράστη

Ισόβια κάθειρξη συν 15 χρόνια ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον 40χρονο στη Χαλκίδα που σκότωσε τη μητέρα της φίλης του τον Μάιο του 2024. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ποινή για δολοφονία και ληστεία, θεωρώντας πως το κίνητρο του δράστη ήταν οικονομικό.

«Είχε πιει αλκοόλ, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που επιτέθηκε στον άνθρωπο» αποκαλυπτική η αδελφή του δράστη ΦΩΤΟ

Αρχικά ο θάνατος της 63χρονης είχε αποδοθεί σε δυστύχημα λόγω πτώσης από τις σκάλες, ωστόσο βρέθηκαν μαχαιριές σε τράχηλο και αυχένα. Μετά από έρευνα οι Αρχές κατέληξαν στον 40χρονο που αφού είχε σκοτώσει τη γυναίκα, είχε κλέψει και 7.000 ευρώ που είχε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον ALPHA, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του δράστη πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής. Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κόρης του θύματος δήλωσε: «δεν μπορεί να νιώθει τίποτα άλλο παρά μόνο δικαίωση γιατί ήταν ο στόχος πολλών, ακόμα και η κοινωνία της Χαλκίδας την είχε στοχοποιήσει».

«Την έσπρωξε στις σκάλες και τη μαχαίρωσε μέσα σε 21 λεπτά»
Μέσα από το πολυσέλιδο βούλευμα με το οποίο ο 40χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη και το οποίο είχε παρουσιάσει το protothema.gr, αποκαλύφθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος που σόκαρε το Πανελλήνιο για την αγριότητά του αφού η 63χρονη, ανήμπορη ν’ αντιδράσει, είχε δεχτεί απανωτές μαχαιριές ενώ ψυχορραγούσε στις σκάλες του σπιτιού της όπου την είχε ρίξει ο δράστης.

«Ο κατηγορούμενος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την κόρη του θύματος για δεκαεπτά συναπτά έτη. Για το λόγο αυτό γνώριζε ότι η μητέρα της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι η φίλη του αποταμίευε χρήματα από την εργασία της, τα οποία φύλασσε στο σπίτι τους. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ασχολείτο με τυχερά παίγνια για πολλά έτη και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα» αναφέρεται στην αρχή του βουλεύματος, επεξηγώντας στη συνέχεια τα όσα διαδραματίστηκαν στις 10 Μαΐου του 2024 μετά από έναν καφέ που ήπιαν το πρωί ο δράστης και η κόρη της 63χρονης.

«Κατά τη συζήτηση που είχαν στην καφετέρια, η κόρη του θύματος εκμυστηρεύτηκε στο φίλο της, τις συνθήκες διαβίωσης της άρρωστης μητέρας της, λέγοντάς του πως αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Επίσης, του ανέφερε πως εκείνη τη βδομάδα η ίδια εργαζόταν μετά τις 02:00 το μεσημέρι στην εταιρεία της, ότι η γυναίκα που είχε προσλάβει για να προσέχει τη μητέρα της θα απουσίαζε από τη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους και πως είχε ζητήσει από μια φίλη της να τη φροντίσει κατά τις απογευματινές ώρες όσο η ίδια θα εργαζόταν».

«Για 21 λεπτά ο κατηγορούμενος βρισκόταν μέσα στο σπίτι της φίλης του. Όταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος με το κλειδί που ήταν κρυμμένο στη γλάστρα του προαύλιου χώρου, αντίκρισε την 63χρονη η οποία στηριζόταν σ’ έναν περιπατητήρα (πι). Εκείνη τον ρώτησε τι θέλει μέσα στο σπίτι της, ενώ ο κατηγορούμενος βλέποντάς τη, την άρπαξε από το χέρι, τη μετακίνησε βίαια και την έσπρωξε προς τη σκάλα, έξω από το διαμέρισμα. Παρά την πτώση της και την ακινητοποίηση στη μέση της σκάλας η 63χρονη διατηρούσε τις αισθήσεις της και φώναζε ‘’Βοήθεια Στ…, τι κάνει Στ…, σ’ αγαπάω. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι, επέστρεψε στις σκάλες, την ξαναέσπρωξε και όταν έπεσε στο τελευταίο σκαλί, τη μαχαίρωσε έξι φορές στον τράχηλο και στον αυχένα. Ακολούθως, πήγε στο δωμάτιο της φίλης του και άρπαξε το ποσό των 7.000 ευρώ που είχε κρύψει μέσα σ’ ένα κουτί. Η 63χρονη ανευρέθηκε νεκρή στις 18:43 από τη γυναίκα που θα πήγαινε το απόγευμα για να τη φροντίσει».