Βουλή σε «αναμμένα κάρβουνα»: Σφοδρή σύγκρουση Αγαπηδάκη – Βελόπουλου με φόντο τα Τέμπη

Η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή έφτασε στα άκρα, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο να ανταλλάσσουν βαρύτατες εκφράσεις. Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, συνδέοντας τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου με την υπόθεση των Τεμπών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

σύγκρουση

Η συνεδρίαση της Βουλής πήρε «φωτιά» όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για «ύποπτες συμπτώσεις», αναφέροντας θανάτους ατόμων που σχετίζονταν με την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και αυτόν του Βασίλη Καλογήρου, γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οργισμένη απάντηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η οποία τον κατηγόρησε για «αθλιότητα» και «εργαλειοποίηση του πόνου» των οικογενειών των θυμάτων. «Δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε έναν άνθρωπο που δεν έχει καν ταφεί για να εξυπηρετήσετε την ατζέντα σας;», τόνισε η υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να «γίνει η Βουλή μηχανή αναπαραγωγής τοξικών θεωριών συνωμοσίας».

Ο κ. Βελόπουλος δεν έμεινε σιωπηλός και αντεπιτέθηκε, υποστηρίζοντας πως η υπουργός εκνευρίστηκε επειδή αναφέρθηκε σε επιχορηγήσεις προς ΜΚΟ. Στη συνέχεια, αποκάλεσε την κ. Αγαπηδάκη «μειράκιο της πολιτικής» και δήλωσε πως η Ελληνική Λύση θα βάλει τέλος στη «βιομηχανία των επιδοτήσεων».

Στον καβγά μπήκε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις αναφορές της υπουργού περί «σκούπας στη Δικαιοσύνη», κατηγορώντας την για «πολιτική ανικανότητα» και χαρακτηρίζοντας την τοποθέτησή της «χυδαία».

Το θερμό επεισόδιο επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι το πολιτικό κλίμα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο, με τη Βουλή να μετατρέπεται σε πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων, ιδίως όταν η συζήτηση αγγίζει τις ανοιχτές πληγές της ελληνικής κοινωνίας.