Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων: Δικογραφία σε βάρος 17χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ερευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες.

πορνογραφία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου βρίσκεται ένας 17χρονος στη Θεσσαλονίκη . Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες.

Οι Αρχές εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη έπειτα από πληροφορίες που προήλθαν από τον Οργανισμό NCMEC των ΗΠΑ. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι ο 17χρονος είχε ανεβάσει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η δικογραφία διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει δύο νεαρούς, 19 και 20 ετών, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Τάλως ΙΙ», με την κατηγορία ότι κατείχαν πλήθος αρχείων με πορνογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα κάτω των 12 ετών. Η μία σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη και η άλλη σε περιοχή της Νότιας Ελλάδας. Για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης κατέστη κατηγορούμενος ένας 19χρονος φοιτητής που μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Ο Καθηγητής Γυμνασίου, η καταγγελία για «ύποπτη χειρονομία» και η αντίδραση των μαθητών

Σεισμοί Κυκλάδες: Μπαράζ νυχτερινών δονήσεων πάνω από 4 ρίχτερ, συνεδριάζει η Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου

Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη: Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ κατά την «έφοδο» στην εταιρεία φύλαξης

Αχαΐα – Κατολισθήσεις: Θέμα χρόνου οι διώξεις για τα καθυστερούμενα – Το Δασαρχείο ζήτησε παράταση!