Ζαχαράκη: Η τρομοκρατική επίθεση στον Προφήτη Ηλία έχει στόχο τον εκφοβισμό και την εκδίωξη των ελληνορθόδοξων από τη Συρία
Η υπουργός Παιδείας ζητά από τη διεθνή κοινότητα να μην αδιαφορήσει και εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, τόνισε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η επίθεση αυτή έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την εκδίωξη των Ορθοδόξων Χριστιανών από τον τόπο τους.
Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε ορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό ΦΩΤΟ
«Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν στη Συρία από την αυγή του Χριστιανισμού και αποτελούν την αρχαία συνείδησή του», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας πως η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Σύρων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αποτελεί ευθύνη των τοπικών αρχών. Παράλληλα, επεσήμανε πως η διεθνής κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αδιαφορεί για τέτοια θεμελιώδη ζητήματα.
Τέλος, η υπουργός εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την πλήρη στήριξη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
