Πάτρα: Οι απαντήσεις των αντιδημάρχων δεν ικανοποίησαν τον Αϊβαλή

«Εργα τεχνολογίας έχουν αφεθεί στην τύχη τους» υποστήριξε ο Β. Αϊβαλής

Πάτρα

Τρία ερωτήματα κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση ο Βασίλης Αϊβαλής και οι σύμβουλοι της παράταξής του.

Ο επικεφαλής ζήτησε να απαντηθεί γιατί «έχουν αφεθεί στην τύχη τους έργα που υλοποιήθηκαν στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην Πάτρα μέσα από έξυπνες εφαρμογές και διατάξεις». Πολλά από αυτά τα έργα εκτιμά ότι δεν λειτουργούν αξιόπιστα ή καθόλου, με συνέπεια να απαξιώνονται. Ως παράδειγμα έφερε το Explore Patras, πως δεν λειτουργούν οι εφαρμογές ή δεν έχουν περιεχόμενο «σαν να μην παρακολουθεί κανείς».

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Αποστόλης Αγγελής απάντησε πως οι εφαρμογές που ανέφερε ο κ. Αϊβαλής είχαν εξαρχής κάποια προβλήματα. Υποστήριξε πως έχουν γίνει βήματα αναβάθμισης και θα τοποθετηθούν νέα τοπόσημα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης και τα προβλήματα θα διορθωθούν. Τέλος, σε όλες τις εφαρμογές είπε πως υπάρχει σχεδιασμός για να αναβαθμιστούν.
Ο σύμβουλος Αποστόλης Σταθόπουλος ρώτησε γιατί δεν έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 8 μήνες ο «Συμπαραστάτης του Πολίτη», όπως ορίζει ο νόμος. Πρόκειται για έναν θεσμό που διερευνά καταγγελίες πολιτών.

Απάντησε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, αναφέροντας ότι η δημοτική αρχή δεν είναι «σύμφωνη με μια σειρά τέτοιους θεσμούς, που σκοπό έχουν να δημιουργούν μεσολαβητές που δήθεν θα είναι στο πλευρό των δημοτών», καθώς πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανάγκη από διαμεσολαβητές. «Οι πόρτες, τόσο του δημάρχου, όσο και των αντιδημάρχων, είναι ανοιχτές, το ίδιο και των Υπηρεσιών. Ο δικός μας ρόλος είναι ακριβώς να είμαστε ο συμπαραστάτης του δημότη και τον δικαιώνουμε στην πράξη» επισήμανε.

Τέλος, η τρίτη ερώτηση της παράταξης Αϊβαλή έγινε από τον Αντώνη Χαροκόπο, ο οποίος θέλησε ενημέρωση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την για την καταπολέμηση των κουνουπιών. «Εχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε καθαρισμό των ρεμάτων, των αγωγών ομβρίων και των εγκαταλελειμμένων χώρων; Εχουν πραγματοποιηθεί ψεκασμοί σε δημοτικά κτίρια και δομές υγείας; Σε οικισμούς με βόθρους, που δεν τους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Περιφέρειας, υπάρχει μέριμνα για εφαρμογή στις οικίες;» ρώτησε μεταξύ άλλων.

Ανέλαβε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος. Εξήγησε ότι υλοποιείται πρόγραμμα που γίνεται εντοπισμός των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών και άμεση εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης. Μάλιστα, χαρτογραφείται η περιοχή (περισσότερα από 150 σημεία), γίνεται εγκατάσταση δικτύου, παρακολούθηση και αξιολόγηση της δυναμικής των εντόμων και επίγειοι ψεκασμοί.

Ο Β. Αϊβαλής, σχολιάζοντας τις απαντήσεις, έδειξε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος, τόσο από όσα ακούστηκαν, όσο και από τη νοοτροπία αντιμετώπισης των ζητημάτων από τη δημοτική αρχή.

 

Διαβάστε επίσης:

«Κινητό στην Τσάντα»: Τέλος στην χρήση τους στα σχολεία, οι 11 αλλαγές στη νέα σχολική χρονιά

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σάββατο, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Έκτκατο Δελτίο Επιδείνωσης

Συνελήφθη 18χρονη για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Οσα μας μαθαίνει ο κατακερματισμός του ΣΥΡΙΖΑ: Ενώνονται τα χίλια κομμάτια της κεντροαριστεράς;

Βόλος: Μαζεύτηκαν 95 τόνοι νεκρά ψάρια από την παραλία και η επιχείρηση συνεχίζεται