Τι είναι το Google Bard και τα άλλα 3 νέα προϊόντα της Google με επίκεντρο την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης;

Αυτή τη στιγμή, η Google διαθέτει 15 προϊόντα που εξυπηρετούν πάνω από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. Χάρη σε αυτά, όπως επισημαίνει, επιτυγχάνει τον στόχο που έθεσε από την ίδρυσή της – την οργάνωση και διάθεση της παγκόσμιας πληροφορίας για όλο τον κόσμο.

google

Τους διάφορους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειώσει στο generative AI, καθιστώντας τα προϊόντα της ακόμα πιο χρήσιμα για όλους, παρουσίασε η Google, στο πλαίσιο του Google I/O 2023.

Αυτή τη στιγμή, η Google διαθέτει 15 προϊόντα που εξυπηρετούν πάνω από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. Χάρη σε αυτά, όπως επισημαίνει, επιτυγχάνει τον στόχο που έθεσε από την ίδρυσή της – την οργάνωση και διάθεση της παγκόσμιας πληροφορίας για όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, στη διάρκεια του Google I/O, η Google:

1. Παρουσίασε το PaLM 2, το γλωσσικό μοντέλο νέας γενιάς με βελτιωμένη πολυγλωσσική λειτουργία, αντίληψη και κώδικα.

2. Ανακοίνωσε νέους τρόπους ώστε να παρέχει σε περισσότερο κόσμο πιο χρήσιμες πληροφορίες και ενημερώσεις μέσα από το Search και τα Maps, όπως με την διάθεση των Search Labs και με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Search Generative Experience. Άλλο παράδειγμα είναι τα Immersive View και Immersive View for Routes.

3. Ανακοίνωσε πως το Bard επεκτείνεται σε 180 χώρες και διατίθεται στη Ιαπωνική και Κορεάτικη γλώσσα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσής του σε συστήματα τρίτων όπως Adobe, Instacart, Wolfram, Khan Academy και πολλά άλλα.

4. Παρουσίασε το Magic Editor, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν υλικό σαν επαγγελματίες μοντέρ, συνδυάζοντας κομμάτια μιας εικόνας. Παράλληλα, με το Duet AI for WorkspaceΤ οι χρήστες μπορούν πλέον να κάνουν περισσότερα μέσα από τα Gmail, Docs, Slides, Sheets και Meet προς το παρόν μόνο στα αγγλικά. Επίσης, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές να καινοτομούν μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Google παρουσίασε το Duet AI στο Google Cloud, καθώς και νέα μοντέλα και δυνατότητες σε όλα τα Google AI προϊόντα.

Σε ό,τι αφορά στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης, σύντομα θα ενσωματωθούν καινοτομίες watermarking και metadata στα νεότερα παραγωγικά μοντέλα. Η Google θα συνεχίσει να επιβλέπει τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της και να εξασφαλίζει πως είναι από τη πρώτη στιγμή ασφαλή και ιδιωτικά, με τον χρήστη να έχει τον έλεγχο.

Τέλος, στο φετινό Google I/O παρουσιάστηκαν και νέες πληροφορίες σχετικά με τα Pixel και το Android και πώς χρησιμοποιείται η Τεχνητή Νοημοσύνη για λειτουργίες, όπως τα Creative Compose, Cinematic Wallpapers και Generative AI Wallpapers. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τα Pixel 7a, Pixel Fold και το Pixel Tablet, για ένα πλήρες οικοσύστημα συσκευών σχεδιασμένες από την Google που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη.