Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.620 μονάδες

Η αγορά βρίσκεται σε τροχιά για ένατο συνεχόμενο θετικό εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Χρηματιστήριο

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε τη συνεδρίαση με ήπια ανοδικές τάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πάνω από τις 1.620 μονάδες, ανακάμπτοντας από τη μικρή διόρθωση της εβδομάδας.

Οι διεθνείς αγορές καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις γεωπολιτικές αβεβαιότητες. Ο γερμανικός DAX παραμένει σταθερός, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,38%, ενώ ο ιταλικός MIB και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 καταγράφουν μικρά κέρδη.

Η ειδησεογραφία γύρω από τα εταιρικά αποτελέσματα διατηρεί το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η METLEN βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της συμφωνίας με τη Rio Tinto και των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2024. Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επικείμενες ανακοινώσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών την επόμενη εβδομάδα.

Η πορεία του Γενικού Δείκτη

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τη διόρθωση στις 1.605 μονάδες, κινείται ανοδικά, ξεπερνώντας τις 1.620 μονάδες. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 1.618,5 μονάδες (+0,06%), με πιθανότητες ενίσχυσης της ανόδου προς το τέλος της ημέρας, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

  • Τραπεζικός κλάδος: Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,33%, με την Εθνική Τράπεζα σε θετική πορεία, ενώ η Eurobank υποχωρεί ελαφρώς.
  • Blue chips: Ανοδικά κινούνται η METLEN, η Aegean, η Motor Oil, η ΔΕΗ, η Cenergy και ο ΑΔΜΗΕ.
  • Μεσαία κεφαλαιοποίηση: Ενδιαφέρον υπάρχει για τις μετοχές των Aktor, ΕΚΤΕΡ, AVAX, Intralot, Dimand, Μοτοδυναμική και Prodea.

Η αγορά βρίσκεται σε τροχιά για ένατο συνεχόμενο θετικό εβδομαδιαίο κλείσιμο, ενώ η αυξημένη κινητικότητα σε συγκεκριμένους τίτλους υποδηλώνει συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δυτική Ελλάδα: ΕΔΕ για Διευθυντή Εκπαίδευσης κατά ανωτέρου του για σεξουαλική παρενόχληση!

Καιρός: Τα δύο πιο κρύα 24ωρα του χειμώνα, πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral

Λάρισα – Θάνατος Καλογήρου: Ο μάρτυρας «κλειδί», πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Πάτρα: Το Νοσοκομείο Ρίου «ανοίγει» την πόρτα στους τυφλούς, εγκαταστάθηκε προηγμένο σύστημα πλοήγησης ΦΩΤΟ

Επανεκκίνηση του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» με αυξημένες επιδοτήσεις: Η διαδικασία της αίτησης βήμα-βήμα

Ζάκυνθος: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο της 69χρονης συμβολαιογράφου

ΒΙΝΤΕΟ με αλυσοπρίονο εμφανίστηκε σε συγκέντρωση ο Ελον Μασκ, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς

«Κυνήγι» ταλέντων στην Πάτρα – Νέος κόμβος καινοτομίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Πάτρα: Από βίλες μέχρι δώματα στο Καρναβάλι-Υψηλή διαθεσιμότητα καταλυμάτων για όλα τα βαλάντια