Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη: Σφοδρή επίθεση εισαγγελέα κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, ποια η αιτία
Οργισμένη αντίδραση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου, η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, με τον εισαγγελέα της έδρας να εξαπολύει επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, χαρακτηρίζοντας «συκοφαντική» και «απαράδεκτη» την πρόσφατη παρέμβασή της μέσω εγκυκλίου.
Η εγκύκλιος, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον εισαγγελέα κ. Καραφλό, καλούσε τους δικαστικούς λειτουργούς να επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο συμπεριφοράς, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η χρονική συγκυρία – λίγο μετά την κατακραυγή για ερωτήσεις του εισαγγελέα προς καταγγέλλουσα σχετικά με τα εσώρουχά της – ερμηνεύθηκε από τον ίδιο ως ευθεία επίθεση στο πρόσωπό του.
«Η παρέμβασή της ήταν άκρως προσβλητική και συκοφαντική. Δεν ήξερε καν την υπόθεση» δήλωσε οργισμένος ο κ. Καραφλός, επισημαίνοντας πως επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποβάθμισε το ζήτημα, σχολιάζοντας: «Αξία της δίνεται, μην ταράζεστε… Την καταδίκασε η μισή Ολομέλεια».
Ο εισαγγελέας δεν δίστασε να στραφεί και κατά της προέδρου του δικαστηρίου, επικρίνοντάς την για τον περιορισμό του στην ανάκριση:
«Δεν μπορώ να ρωτήσω για ένα περιστατικό που φέρεται να έγινε πριν 20 χρόνια; Είναι δυνατόν να μην με αφήνετε να κάνω τη δουλειά μου και να υφίσταμαι μπούλινγκ;»
Η πρόεδρος του δικαστηρίου προσπάθησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας: «Σας παρακαλώ, ηρεμήστε. Αυτά τα πράγματα δεν είναι αποδεκτά».
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται, εν μέσω εντάσεων και θεσμικών προστριβών που απειλούν να επισκιάσουν την ουσία της υπόθεσης.
Πηγή: Καθημερινή
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News